Călătorii

Vacanță în Insulele mirodeniilor – Zanzibar Residence

scris pe 31 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 15639 vizualizări
Zanibar Residence feat

Zanzibar este un paradis tropical cu ceva în plus: un mix cultural greu de descoperit în altă parte. Istoria extrem de bogată, un oraș aflat sub patronajul UNESCO și, nu în ultimul rând, una dintre cele mai frumoase stațiuni ale lumii îndepărtează categoric orice preconcepție despre turismul african.

Zanzibar este porțiunea insulară a Republicii Unite a Tanzaniei, un stat aflat în estul continentului african, la doar un grad de Ecuator. O regiune semi-autonomă, cu capitală și guvern propriu, arhipelagul este format din două insule de dimensiuni mari și multe alte întinderi de pământ mai mici, grupate în jurul lor.

Numeroase popoare, de la greci la perși, foloseau Zanzibar ca pe un punct important de tranzit de-a lungul rutelor comerciale. În epoca lor de glorie, portughezii erau primii europeni care ocupau statul african, iar peste două secole cedau locul Sultanatului Omanului. Arabii aveau să transforme insula într-un paradis al condimentelor. La un anumit moment în istorie, vasele maritime transportau din Zanzibar 80% din producția mondială de cuișoare, căreia i se adăuga vanilia, piperul negru și multe alte mirodenii care ajungeau să și dea numele insulelor. Au urmat germanii și britanicii, coloniști care au adăugat specificul lor la un cocktail de naționalități deja aglomerat. UNESCO a trecut centrul vechi al capitalei Zanzibar City pe lista bunurilor de patrimoniu mondial pentru a proteja băile persane Hamamni, palatul regal sau „Casa minunilor“, un alt castel al sultanului Omanului.

Deloc întâmplător, locul este căutat și pentru dezvoltarea unor stațiuni de lux. Rețeaua Residence se află la a doua locație în estul Africii, din 2012 urmând să i se alăture un nou loc de retragere din Maldive. Deocamdată, destinația din arhipelagul Zanzibar este cea mai nouă din portofoliu. Residence se află în zona de sud-vest a Unguja cea mai mare și mai populată dintre insule, la 55 de minute de principalul aeroport aflat în apropierea Zanzibar City. Ocupă 32 de hectare din cel mai frumos pământ pe care insula îl are de oferit, cu plaje fine, flancat de cocotieri și apele Oceanului Indian. 66 de vile de lux alcătuiesc capacitatea de cazare a Zanzibar Residence, fiecare dintre clădiri având între 99 mp și 284mp la care se adaugă piscina proprie, o peluză și, în unele cazuri, strălucirea Oceanului, în apropiere. Există de asemenea și o piscină comună celor 66 de vile, două restaurante, două baruri, dar și personal dedicat care poate aduce la cerere mâncarea în cameră. Un spa cu șase pavilioane stă ascuns în vegetația naturală a insulei, deplasarea de la un obiectiv la altul în cadrul resortului se face cu ajutorul unor mașinuțe de golf sau cu biciclete.

Mâncarea pregătită de bucătarii dedicați e un amestec de gastronomie africană, indiană sau omani. Mobilierul se supune acelorași reguli, mixul de influențe fiind puternic întipărit în fiecare piesă de mobilă prezentă în vilele stațiunii.

Moștenirii culturale i se adaugă și rezervații naturale terestre sau marine, cursuri de scufundări și călărie, plaje întinse și multe alte atracții care separă Zanzibar de stereotipul nu tocmai favorabil despre turismul african.

5 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului