Călătorii

Vacanță în casa gladiatorilor

scris pe 06 Iul 2011 de Constantin Bacheș 11555 vizualizări
hotel roma

Ridicat pe ruinele unei foste case în care erau găzduiți gladiatorii, Palazzo Manfredi oferă câteva dintre cele mai spectaculoase priveliști ale Colosseumului. Oaspeții sunt primiți în confortul hotelului de 5 stele și răsfățați în restaurantul de pe acoperiș, fie că doresc un mic dejun târziu sau o cină romantică la lumina lumânărilor.

Orașul celor șapte coline are o poveste de spus la fiecare pas. Istoria de mii de ani a strâns monumente și peisaje aparte, bogății și o atmosferă neprețuită. La doar câțiva metri de impresionantul Colosseum, se găseau în timpul Imperiului Roman dependințele ce serveau gladiatorii, mai exact patru barăci pe care istoricii le-au descoperit în 1937. Dintre acestea, Palazzo Manfredi se ridică de pe exact locul lor de antrenament. Așa se face că poziționarea hotelului este una deosebită, cu vederi unice spre Colle Opio, spre grădinile imperiale ale lui Nero și la doar câteva minute de mers de Piazza di Spagna.

Arhitectura și decorul clădirii reușesc să aducă atmosfera secoluilui XVII în sufletul oaspeților dar într-o combinație aparte cu elemente de stil cotemporan. Cazarea se face în 14 camere și 2 apartamente, toate finisate cu tot confortul unui hotel de cinci stele. Grija pentru un sejur perfect înseamnă băi de marmură, iluminare specială, televizoare LCD și chiar sistem de sonorizare cu adaptor pentru iPhone. Există și meniu pentru a se alege exact tipul de pernă dorit în funcție de preferințe. Principalul argument rămân peisajele ce se întind în spatele draperiilor, iar Palazzo Manfredi se poate lăuda cu imagini de vis rezervate pentru toate camerele fără excepție.

Atmosfera aparte atinge cote de nebănuit pe terasa de la ultimul etaj, în restaurantul Aroma. Aici, oaspeții pot degusta priveliști ale Colosseumului despre care se spune că ar fi unice în lume. Iar în completare vin felurile de mâncare speciale preparate de bucătarul Giuseppe Di Iorio. Combinația de arome locale și mediteraneene dă naștere unei experiențe obligatorii pentru oricine vizitează Roma.

Palazzo Manfredi este gândit ca un hotel recomandat romanticilor, așa că lista experiențelor deosebite continuă și dincolo de pereții vilei construite în secolul XVII. Oaspeții pot cere departamentului Concierge să li se aranjeze un tur al orașului sau o vizită privată la Colosseum, iar pentru amatorii de cai putere, hotelul oferă o plimbare prin împrejurimile Romei cu propriul Lamborghini Gallardo.

1 comentariu

  • H pe 07 Jul 2011

    Ce exprimare de “poet”. Pot degusta privelisti ale Colosseumului unice in lume… Degusta? Really? In lume? Zici ca-i perla de la bacul de anul asta.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului