Călătorii

Raas hotel, Jodhpur – cele mai frumoase haveli din Rajasthan

scris pe 26 Apr 2012 de Bogdan Ștefănescu 12581 vizualizări
Calatorii - Raas Hotel

Palatele de pe dealul Bhaurcheeria au fost construite în secolul al XV-lea când Rao Jodha, a decis să construiască cea mai impunătoare fortăreaţă din nord-vestul Indiei. Șase secole mai târziu, la poalele cetăţii, hotelul Raas îşi primeşte vizitatorii într-un decor care amestecă tehnologiile moderne cu arhitectura arhaică.

Plasat în centrul vechi al orașului Jodhpur din India, Hotel Raas crează un ambient calm şi primitor, separat de agitaţia continuă a localității. Format din patru haveli (vile de dimensiuni mari protejate de garduri) ridicate în urmă cu 300 de ani, dar şi construcții noi, complexul respectă toate standardele unui hotel modern și reușește în același timp să păstreze prin design moștenirea istorică și atmosfera locului.

Complexul se află la baza cetății Mehrangarh, o fortăreață impresionantă care încă există și care a fost ridicată de Rao Jodha, fondatorul orașului Jodhpur. Legenda spune că pentru a construi cetatea, împăratul a trebuit să îl mute pe singurul locuitor al dealului. Ca răzbunare, pustnicul a blestemat orașul astfel încât să nu cunoască niciodată abundența apei și, într-adevăr, la fiecare 3-4 ani, Jodhpur se confruntă cu o secetă nemiloasă.

Secole mai târziu, blestemul eremitului este înfruntat de hotelul Raas print-un sistem de colectare a apei de ploaie şi a apei reziduale, pe care o complexul o refoloseşte în întregime. În plus, razele de soare care scaldă oraşul tot anul sunt transformate în energie electrică, iar instalaţia de climatizare consumă energie în funcţie de volumul încăperii.

Raas numără 39 de camere, 35 dintre ele oferind vedere către fortul Mehrangarh, în timp ce restul de patru se bucură de priveliștea grădinilor interioare private și a construcțiilor vechi de trei secole, complet recondiționate. Decorate cu participarea a 100 de artizani populari indieni, spaţiile de cazare sunt plasate între grădini, piscine şi restaurante tradiţionale care contribuie la mixul dintre evul mediu indian si avantajele vieții moderne.

Pe lângă grădini, lounge-ul şi restaurantul exterior crează cadrul perfect pentru oaspeţii care vor să savureze un cocktail pe marginea piscinei sau vor să servească un meniu tradiţional indian.

Odată trecuţi de poarta hotelului spre exterior, turiştii încep un peripliu uşor haotic dar foarte colorat prin Jodhpur, un oras unde poţi întâlni alăturate niveluri de trai şi trepte sociale antagonice. Interesante pentru europeni pot fi şi bazarurile împărţite pe caste: pentru îmbrăcăminte Kapron ka, bijuterii Sarafa, Juni Dhan Mandi pentru grâne şi alimente şi Mirchi pentu mirodenii.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului