Călătorii

Un aventurier american a traversat Alpii într-un fotoliu suspendat de zeci de baloane colorate

scris pe 26 Sep 2011 de Constantin Barbu 12785 vizualizări
balon 3

Mulți dintre dvs. au văzut deja filmul de animație Up!, lansat de Disney anul trecut. În film, un bătrân își leagă casa de mii de baloane colorate și plutește într-o expediție spre o țară îndepărtată. În realitate, un aventurier american a reușit să traverseze Alpii folosind exact același sistem: a legat un fotoliu de câteva zeci de baloane umplute cu heliu și a traversat la o înălțime de 5000 de metri granița dintre Franța și Italia.

Jonathan Trappe, în vârstă de 38 de ani, originar din Statele Unite, a pornit în călătoria sa neobișnuită din orășelul francez Gap, la bordul unui fotoliu ridicat de 54 de baloane colorate umplute cu heliu. La scurt timp după decolare, Trappe a atins înălțimea ”de croazieră” de 5000 de metri și a zburat mai bine de 12 ore, împins de curenții de aer de deasupra munților, până în satul Andezeno, pe partea Italiană a Alpilor.

Aventurierul nu este la prima călătorie de acest tip, după ce anul trecut a traversat Canalul Mânecii într-un vehicul similar cu cel folosit pentru a zbura deasupra Alpilor. Pentru mai multe detalii despre călătoriile trecute și viitoare ale lui Trappe, vizitați site-ul său oficial, clusterballoon.com.

2 comentarii

  • yo pe 27 Sep 2011

    5000m si fara oxigen, e ceva!

    Reply
  • GoodStuff pe 28 Sep 2011

    Si noua ni s-a parut interesanta initiativa celor de la National Geographic care au ridicat o casa cu ajutorul baloanelor… Multe filme au fost transpuse in realitate mai devreme sau mai tarziu.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului