Călătorii

Tratament de vacanță mediteraneean – Reads Mallorca

scris pe 19 Iul 2011 de Constantin Bacheș 12803 vizualizări
mallorca

La 20 de minute de orașul Palma, la poalele munților Tramuntana, se află „insula” de relaxare a lui Vivian Read. Un altfel de hotel de 5 stele cu numai 23 de camere „ferit” de agitația cotidiană. Un peisaj de basm în care oaspeții se pot simți cu adevărat în vacanță.

Povestea hotelului Reads este poate visul oricărui om de afaceri prins în mijocul unei vieți agitate. Acela de a renunța la telefoane, emailuri și stres pentru a începe o nouă afacere în mijlocul naturii. Înainte de 1988, Vivian Read era unul dintre cei mai de succes avocați din Londra și deținea o căsuță de vacanță în satul Alaro pe insula Mallorca. De fiecare dată când pleca să se relaxeze pentru câteva zile, ateriza la Palma și urma drumul liniștit spre Alaro trecând prin Santa Maria. Și de fiecare dată trecea pe lângă proprietatea Ca´n Moragues lăsată în paragină și observa cum de la an la an se deteriorează fără ca nimeni să aibă vreun interes să o repare.

În 1988, vila a fost pusă la vânzare iar Vivian Read a cumpărat-o fără se gândească prea mult. Dar nu pentru a-și schimba fosta casă de vacanță ci pentru a-și schimba radical modul de viață. A renunțat la cariera de avocat și, împreună cu familia, s-a mutat la Mallorca pentru a pune bazele propriului hotel. Operațiunea de restaurare și dezvoltare a ruinelor ce formaseră o dată Ca´n Moragues s-a dovedit o grea încercare dar, după 7 ani de eforturi susținute, Read a reușit să inaugureze una dintre cele mai frumoase destinații de 5 stele de pe insulă.

Proprietatea se menține la fel de interesantă și după 16 ani. Oaspeții se bucură de un tratament preferențial și pot admira fiecare detaliu permanent întreținut în așa fel încât să le fie practic imposibil să ghicească vârsta construcției. Peisajul este unul aparte, bogat în statui și finisări specifice ce au ca rol să recreeze atmosfera de acum mai bine de patru secole. Pentru plimbări se află la dispoziție o grădină imensă de 20.000 mp care înconjoară clădirile iar pentru amatorii de înot a fost pregătită o piscină exterioară de 200 mp.

Răsfățul culinar este de asemenea un punct forte la Reads. Există două restaurante recunoscute pentru ingeniozitatea rețetelor iar amatorii de experiențe personalizate pot alege să ia masa direct în bucătărie după ce au admirat sau chiar au contribuit la elaborarea diferitelor preparate alese. Nimic nu este lăsat la întâmplare. Orice gust aparte este de fapt un ingredient deosebit pe care bucătarul l-a ales special pentru a încânta simțurile. Cine alege să urmeze cursurile puse la dispoziție de hotel în mod sigur va privi cu alți ochi bucătăria mediteraneană.

La capitolul relaxare, se pune accent pe spa-ul Vespasian unde sunt oferite toate tratamentele cunoscute alături de cursuri de yoga și consultații privind modul de alimentație și sfaturi de întreținere. Se oferă chiar diferite pachete pentru oaspeții care își doresc o cură de sănătate și regenerare în mijlocul naturii pe durata a mai multe zile.

Totul este în ton cu așteptările mai ales dacă se apelează la departamentul Concierge. Hotelul se află la 20 de minute de oraș sau de unele dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă. Se oferă și programe dedicate celor care vor să practice ciclism sau golf, Mallorca fiind o destinație importantă pentru ambele sporturi dată fiind clima prietenoasă pe tot parcursul anului. A nu se uita că suntem pe o insulă și plimbările pe mare pot fi de asemenea programate de la recepție. Tratamentul special ales pentru vacanța de vis înseamnă și admirarea liniștită a păsărilor, cea mai indicată locație fiind situată la 30 de minute de hotel. Detalii suplimentare și rezervări pe readshotel.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului