Călătorii

Sustenabilitatea poate fi elegantă – Fletcher Amsterdam

scris pe 29 Mar 2013 de Dragoș Aliciu 11256 vizualizări
Calatorii - Fletcher

Cu forma sa cilindrică și ferestrele rotunde, primul hotel Fletcher deschis în Amsterdam are potențialul unei clădiri-reper a orașului. Iar dincolo de designul futurist, clădirea arată o atenție sporită și la mediu – eco-chic, așa cum a fost numită de proiectant.

4 comentarii

 • Gicu pe 01 Apr 2013

  Sustenabilitate, stimabil jurnalist, nu exista in dex-ul lb romane..nu va este jena sa puneti cuvinte inexinstente intr-o limba (in speta a noastra) in titlul unui articol? va este atat de lejer sa traduceti dintr-un articol din presa straina si vreti sa va numiti jurnalisti? vai de scoala voastra de jurnalisti…

  Reply
  • Loa pe 02 May 2013

   Pentru dl. Gicu care a postat pe 01.04. Cuvantul sustenabilitate „exista“ in alte dictionare:
   SUSTENABILITATE (‹ engl. sustainable) s. f. este capacitatea de a indura. Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare. Conferința mondială asupra mediului de la Rio de Janeiro din 1992 a acordat o atenție deosebită acestui concept, care implică stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului și găsirea de resurse alternative. Când se referă la dezvoltarea economică de ansamblu a unei țări sau regiuni, este de obicei preferat termenul sinonim dezvoltare durabilă. (Wikipedia)

   In alta ordine de idei, in momentul in care „dati“ lectii unor tineri care chiar au facut scoala, incercati sa aveti un mesaj corect scris. Dumneavoastra nu va este jena sa scrieti, de exemplu, cu litera mica la inceputul propozitiei? E un lucru care se invata in clasele primare, prin clasa a doua, daca nu ma insel. Oare ce scoala ati facut dumneavoastra? Nu e bine, domnule Gicu, nu e bine… Iar traducerea, domnule Gicu, oricat de superfluua (acest cuvant exista in DEX) vi se pare dumneavoastra ca ar fi, sa stiti ca e un lucru foarte serios care cere multa munca si pricepere atat „manuirea“ limbii straine din care se face traducerea, cat si a limbii romane.
   Numai bine domnule Gicu, si vedeti ca aveti o barna in ochi.
   Loa

   Reply
 • alt gicu pe 03 Apr 2013

  O porcarie de hotel. Stau in Amsterdam si pot spune ca este intr-o zona infioratoare, total industrial si aflata exact la periferie ! Un fel de Berceni intersectia cu Centura . Marketing de doi lei pentru un produs mai ieftin de atat!

  Reply
 • usi de garaj pe 20 Apr 2013

  O bucatica de Star Trek. Indiferent de zona in care se afla hotelul acesta, cred ca arhitectura lui, il va transforma intr-o emblema.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului