Călătorii

Sanctuarul din insula Sfânta Lucia

scris pe 09 Aug 2011 de Constantin Barbu 35118 vizualizări
santa

La nord de Venezuela, la sud de insula Martinica, Saint Lucia, sau Sfânta Lucia, este un stat insular cu o suprafață de doar trei ori mai mare decât a Bucureștiului. În partea de sud vest a insulei, la umbra perechii de munți Gros Piton și Petit Piton, hotelul Jade Mountain nu oferă oaspeților camere sau apartamente, ci “sanctuare”.

Designul complexului pare să plece de la ideea eliminării totale a coridoarelor care pot fi găsite de obieci în hoteluri, după cum spune și cel care a fondat și proiectat hotelul, arhitectul canadian de origine rusă Nick Troubetzkoy. În locul unui coridor nu foarte primitor, accesul în “sanctuare”, practic o colecție de apartamente integral separate unul de celălalt, se face prin intermediul unui aparent labirint de pasarele suspendate.

Povestea Jade Mountain a început în urmă cu patru decenii, când tânărul arhitect a vizitat pentru prima dată insula pentru a ajuta la proiectarea unui complex de case de vacanță. După ce a văzut peisajul, nu a mai vrut să plece, așa că a cumpărat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă, cu vedere directă la cei doi Pitoni, și a creat un complex de 24 de apartamente care își găsește cu greu rival în regiune.

Dispuse aproape vertical pe un versant abrupt, “sanctuarele” se diferențiază între ele în primul rând prin suprafața oferită, dar au ca punct comun prezența a doar trei pereți. Deși nu sunt triunghiulare, structurile lasă una dintre laturi deschisă, pentru a pune în evidență nu creațiile omului, ci ale naturii. Fiecare dintre apartamente oferă o vedere spectaculoasă spre ocean și munți, iar o parte includ și piscine “infinite”, care par să se termine direct la linia orizontului, suspendate deasupra falezei. Dotările sunt cele standard pentru un hotel de de cinci stele, dar peisajul este printre cele mai spectaculoase din întreaga lume.

Complexul Jade Mounain include și două plaje acoperite cu nisip fin, unde oaspeții pot sta la plajă sau pot porni în scurte călătorii de explorare a insulei, pe bicicletă, înot sau la bordul unui caiac. Chef-ul restaurantului de la cel mai înalt nivel al hotelului, Allen Susser, oferă un mix de mâncare locală și internațională, care este disponibilă și ca room-service sau chiar pe plajă.

Jade Mountain oferă servicii complete pentru luna de miere sau alte evenimente importante, iar rezervările pot fi făcute direct pe site-ul hotelului.

6 comentarii

 • Profanul pe 10 Aug 2011

  Mda, la minim 6.000 euro cat costa un sejur, te cred ca e un sanctuar.

  Reply
 • LUCIA M. pe 10 Aug 2011

  Imi doresc sa ajung acolo….

  Reply
 • Un observator pe 11 Aug 2011

  Ãsta nu e articol, e purã publicitate. Vã spun eu ce urmeazã: dl. Constantin Barbu o sã trimitã “articolul” la respectivul hotel, în schimbul câtorva zile de sejur pentru documentare, la fata locului, de data asta. Halal jurnalism!

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 11 Aug 2011

   Toate articolele publicitare de pe StyleReport.ro sunt marcate ca atare. Fara a judeca intr-un fel sau altul utilitatea infotmatiei despre acest hotel pentru dumneavoastra in particular din ce alt loc de pe internet in Romania ati fi aflat despre el? Cum v-ar fi placut sa fie tratat subiectul altfel decat a fost prezentat aici?

   Reply
 • Ionut pe 15 Aug 2011

  daca mai vad 3 locuri de gen o sa traiesc cu frustrari majore:)parca nici nu-mi mai vine sa merg in concediu cateva zile la mare:)

  Reply
 • Loa pe 18 Aug 2011

  Pentru „Un observator“

  Pe principiul pe care il enuntati ceva mai sus, stimate „Observator“ cred ca cei care scriu pe acest site pot obtine si un Lamborghini, de ce nu si un Boeing…, mi se pare foarte simplu: scrii, mergi cu articolul de-l arati alora care au produsul, iar aia imediat, super incantati de reclama pe care le/o faci, iti baga excursia, sau ceasul spatial sau lamborghini in buzunar…
  Daca totul e asa de simplu de ce nu faci si tu la fel…? adica in loc sa „observi“, sa actionezi?
  Ce usor e de criticat, cand nimic nu ai a spune…

  Si in loc sa spun halal „observator“, am sa spun bravo baieti ca prin articolele voastre ne purtati in alta lume…

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului