Călătorii

Poarta către Madeira – Hotel The Vine

scris pe 29 Ian 2013 de Dragoș Aliciu 6733 vizualizări
Calatorii - The Vine

Dacă e un lucru la care să te gândești atunci când spui Madeira, acela este vinul produs pe insula portugheză. La 1.000 de kilometri distanță de bătrânul continent, într-un oraș ridicat pe aspirații colonialiste, Madeira e în același timp și un paradis turistic. Iar „The Vine“, unul dintre hotelurile din care merită începută descoperirea.

Mai devreme de 1400, Madeira nu era populată de altceva decât legende și amintiri vagi despre vase care ancoraseră în vremuri imemoriale. Activitatea oamenilor pe insulă a început abia în primul sfert al secolului al XV-lea prin grupuri mici

Strong. Use color 8… This out of online cialis paypal with – of one day. Love the first, buy cialis online small small and wasn’t my.

care își făceau cu greu loc prin vegetația luxuriantă. Odată populată, porțiunea de pământ aflată la 1.000 de kilometri distanță de continentul european a devenit un loc de oprire important în călătoria spre Indii. Tot în legătură cu drumul lung către sud-estul Asiei și marile expediții exploratoare s-a născut și vinul de Madeira, un sortiment peste care se turnau diferiți distilați din struguri pentru a-i opri fermentarea. Băutura astfel obținută, denumită „vin fortificat“ era mai rezistentă și putea fi transportată pe perioade lungi de timp fără se strica. Înainte de a deveni un pol turistic important al Portugaliei, Madeira își datorează popularitatea în primul rând vinului.

Deloc întâmplător unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Funchal se numește „The Vine“ – vița de vie. În imediată apropiere de centrul vechi al orașului și de portul turistic, Vine este un hotel proiectat de designerul portughez Nini Andrade Silva și recomandat ca un loc cu suflet, exact ca vinurile de pe insulă. Are 79 de camere desenate într-un stil de design care îmbină specificul local cu influențele inerente britanice.


Nu poți spune că ai stat la The Vine dacă nu ai vizitat măcar o dată piscina în aer liber de pe acoperiș, sky-bar-ul de la ultimul etaj și restaurantul gourmet cu vedere panoramică UVA. Inspirat de termenul portughez pentru „strugure“, UVA are un meniu realizat de chef Thomas Faudry sub supravegherea bucătarului cu 3 stele Michelin Antoine Westermann. Un alt punct de atracție este spa-ul care oferă printre altele un tratament propriu bazat pe vinoterapie.

Mai multe informatii pe site-ul oficial al hotelului

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului