Călătorii

Plutind de-a lungul Amazonului

scris pe 15 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 14405 vizualizări
Calatorii - Amazon Cruise

Un vas de 45 de metri pare a fi cea mai comodă alternativă pentru explorarea fluviului Amazon. Boutique-hotelul plutitor oferă ferestre enorme în fiecare dintre camere, excursii pentru descoperirea obiceiurilor și culturii incașe precum și o prezentare a gastronomiei locale cu accente gourmet.

Peru este o destinație de vacanță cu nenumărate oportunități. Machu Pichu, excursiile de observare a frumuseților naturale și un fenomen gastronomic din ce în ce mai apreciat atrag milioane de turiști în fiecare an. Din 2007 Aqua Expeditions a demarat explorarea în regim de lux a celui mai lung fluviu din lume. Pachebotul M/V Aqua a fost primul vas de croazieră care a purtat turiști prin mijlocul junglei amazoniene.


Patru ani mai târziu oferta a fost suplimentată de un al doilea vas proiectat de același designer interior, Jordi Puig. Mai mare, M/V Aria are 16 camere, fiecare dintre ele deschise prin o fereastră care acoperă un perete întreg. În plus, vasul oferă pe punte un jacuzzi, o sală de sport, un bar și o sală de mese precum și un lounge în aer liber. Bucătarul de la bordul navei, Pedro Miguel Schiaffino, unul dintre cei mai apreciați gastronomi sud-americani, pregătește mese gourmet cu specific local, servite în compania unor vinuri sud-americane.

În funcție de pachetul turistic ales (de la 3 la 7 nopți) turiștilor li se dă ocazia să exploreze porțiuni ale Amazonului, rezerve naturale precum Pacaya Smiria, să acosteze în apropierea unor sate ca Puerto Miguel sau Magdalena și să urmărească delfinii amazonieni. Informațiile complete pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului