Călătorii

Pentru cel mai înalt hotel din lume, înălțimea e atracția secundară

scris pe 03 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 14812 vizualizări
Calatorii - Ritz Carlton HK

Devenit oficial hotelul deschis la cea mai mare înălțime din lume odată cu inaugurarea din luna martie, Ritz-Carlton Hong Kong își depășește panorama impresionantă printr-un design interior fabulos. Deasupra tuturor, la propriu și figurat este spectacolul barului Ozone, o viziune arhitecturală hipnotică din toate punctele de vedere.

Din cei 490 de metri ai clădirii, Ritz Carlton ocupă intervalul dintre etajele 102 și 118, recomandându-se ca cel mai înalt poziționat hotel al planetei, chiar deasupra sediului Centrului Internațional de Comerț. Construcția este cea mai înaltă din oraș și oferă panorama perfectă asupra portului Victoria și insulei Hong Kong și de fapt, asupra întregului oraș-stat.

Designul interior este însă cel puțin la fel de spectaculos ca priveliștea. Camerele sunt amenajate în stilul oricărui hotel de un standard similar, dar zonele de restaurant și mai ales barul Ozone, opera agenției Wonderwall, fac parte dintr-o lume fantastică pusă la punct de arhitectul japonez Masamichi Takayama. Un expert al amenajărilor de acest gen, Takayama și-a propus să urmeze un design organic, influențat de forme naturale, dar în același timp fascinant din oricare unghi ar fi privit.

Barul poziționat cel mai sus din lume este probabil bunul numărul 1 al hotelului. O spun chiar oficiali locali ai rețelei Ritz-Carlton, iar declarația este cu atât mai importantă cu cât termenii de comparație în materie de atracții (trei restaurante cu specific cantonez și italian, un lounge, o „bibliotecă de ciocolată“ și o patiserie) nu sunt cu nimic mai prejos ca design. S-au folosit numai materiale de cea mai bună calitate, fiecare colț fiind acoperit de motivul poligoanelor foarte asemănătoare unor baloane de săpun. Amestecul de forme unduitoare cu mobilier fațetat, al suprafețelor mate cu cele strălucitoare crează un efect bizar, supranatural similar cu decorurile din filme SF.


În rezumat, pentru a înțelege cel mai bine dotările camerelor, cea mai mică dintre ele măsoară 55mp și dispune de un pat King size, televizor LCD cu o diagonală de 42 inci, unitate de docking Bang & Olufsen pentru iPod/iPhone și un al doilea televizor, plasat în sala de baie. În același timp, cel mai impresionant apartament este de aproape 5 ori mai mare și, de la etajul 117 oferă priveliștea ideală a împrejurimilor. Vine cu un jacuzzi, două televizoare de 32 și respectiv 55 de inci, un serviciu de valet la cerere dulap „walk-in“ și o serie de alte dotări suplimentare. Mai multe informații pe site-ul oficial, The Ritz Carlton Hong Kong.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului