Călătorii

Pe urmele lui Charles Darwin – Royal Palm Galapagos

scris pe 08 Sep 2011 de Constantin Barbu 8473 vizualizări
feat galapagos

Insulele Galapagos sunt o destinatie ecuatoriala extrem de neobisnuita. Un mic arhipelag vulcanic format relativ recent (in termeni geologici), insulele sunt remarcabile prin climatul mult mai rece decât s-ar putea crede la prima vedere și prin numărul foarte mare de specii unice, care l-au inspirat pe Charles Darwin în elaborarea teoriei sale despre evoluția vieții pe Terra.

Provincie a statului Ecuador, insulele Galapagos poartă numele oficial de Archipiélago de Colón și au fost descoperite în secolul al XVII-lea. Prima hartă de navigație a zonei datează din 1684 și a fost desenată de un corsar britanic pe nume Ambrose Cowley. De altfel, numele inițiale primite de peticele de pământ din Pacific au fost date tot de Cowley, după numele marinarilor de pe nava sa și ale unor lorzi britanici care îl susținuseră în trecut. Guvernul Ecudorian a schimbat aceste nume între timp, dar numele originale rămân relevante, mai ales în contextul scrierilor lui Charles Darwin, care a vizitat arhipelagul la bordul navei HMS Beagle în 1835.

Atunci când naturalistul britanic a ajuns în arhipelag, la șapte zile distanță de capitala peruană Lima, a fost uimit să vadă un număr foarte mare de broaște țestoase gigantice și iguane marine de dimensiuni foarte mari, creaturi care păreau ante-diluviene din perspectiva unui explorator din Lumea Veche. Darwin a colectat mostre de roci și plante de pe insule și a observat că multe dintre animalele și păsările pe care le putea vedea erau destul de asemănătoare cu rudele lor de pe continentul sud-american. Climatul unic al insulelor, răcit puternic de un curent oceanic foarte rece, a dus în timp la diferențierea speciilor de pe insulă față de cele de pe continent, iar Charles Darwin a pus pe hârtie primele observații care aveau să ducă la elaborarea Teoriei Evoluționiste.

Astăzi, insulele au devenit o atracție turistică extrem de importantă, atât pentru biologi, geologi și alți oameni de știință, cât și pentru globe-trotteri care caută cele mai spectaculoase destinații ale planetei. Situat pe insula Santa Cruz, stațiunea Royal Palm Galapagos este un bun punct de pornire pentru explorarea arhipelagului. Oaspeții au la dispoziție o selecție de vile individuale, cu suprafețe și poziționări diferite, construite din materiale locale și în stilul clădirilor tradiționale din Pacific, cu influențe sud-americane. Confortul este, după cum probabil că vă așteptați, la cele mai înalte standarde.

Dincolo de camerele în care majoritatea vizitatorilor nu vor petrece decât destul de puține ore, Royal Palm oferă un restaurant cu un meniu bazat pe ingrediente locale și o serie de excursii spectaculoase, atât pe insula Santa Cruz, cât și pe celelalte insule din apropiere. Mai multe detalii și rezervări pe site-ul oficial.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului