Călătorii

Pantone Hotel Bruxelles – cel mai colorat hotel din lume

scris pe 24 Mai 2011 de Constantin Barbu 19880 vizualizări
pantone

Pantone este la ora actulă standardul de facto în ceea ce privește acuratețea culorilor în multe tipografii, iar celebrele palete de culori produse de companie au devenit un simbol cultural modern. În 2009, compania a decis să își deschidă și primul hotel, unde elementul definitoriu este culoarea.

Creat în anii ’60 în Statele Unite, sistemul Pantone reprezintă un standard tipografic care poate defini mii de culori și nuanțe diferite. Odată cu trecerea timpului, marca și-a făcut intrarea și în lumea design-ului, promovându-și culorile ca element decorativ. Fiecare culoare are un cod și poate fi identificată cel mai simplu prin folosirea unei palete portabile de culori.

Designul general al hotelului Pantone, situat în centrul Bruxelles-ului, este creat de Michel Penneman și Oliver Hannaert și se bazează pe o combinație de alb și culoare. Toate camerele sunt decorate extrem de minimalist, elementele definitorii fiind culorile și mobilierul geometric. Fiecare culoare are o anumită semnificație, iar oaspeții pot să își aleagă camera în funcție de culoarea preferată. În plus, fie care cameră este decorată cu fotografii originale ale fotografului belgian Viktor Levi.

Nu doar camerele sunt colorate în nuanțe Pantone. Vesela, raftul, mobilierul, așternuturile, chiar și clădirea în sine sunt colorate în culori vii și spectaculoase. În cadrul hotelului, oaspeții beneficiză și de servicii de consultanță în ceea ce privește culoarea și utilizarea sa. Companii precum Nike, Tiffany&Co. și Victoria’s Secret au apelat de-a lungul timpului la consultanții Pantone pentru a determina combinațiile optime pentru produsele și brandurile lor, deci o scurtă discuție cu un specialist s-ar putea dovedi extrem de utilă.

 

Ca o notă caracteristic belgiană, oaspeții au la dispoziție mai multe biciclete pentru a explora orașul, fiecare dintre ele fiind colorată într-o nuanță Pantone. Prețurile pornesc de la 100 de euro pe noapte, iar rezervarile pot fi făcute pe pantonehotel.com. Deși de obicei nu recomandăm magazine de suveniruri, părerea noastră este că cel de la Pantone Hotel nu ar trebui ratat.

3 comentarii

 • Scaune pe 24 May 2011

  Cel mai vesel hotel pe care l-am vazut

  Reply
 • WolfyTM pe 25 May 2011

  Si la articolul cu ceasul ati dat-o in bara spunand ca ceasul nu se opreste niciodata, ceace ar insemna ca este “perpetuum mobile”, visul oricarui inventator, un concept care sfideaza fizica, ceva imposibil de realizat… Acum veniti cu alte chestii neverificate:

  “sistemul Pantone reprezintă un standard tipografic care poate defini până la 1114 culori și nuanțe diferite.”

  Seriooooos? Chiar daca nu as fi de meserie as rade cu toate organele de voi. Pantone este un multi-sistem cu mai multe sisteme de culori. De pilda pagina lor de web incepe sa vorbeasca despre culorile de tipografie (sistemul CMYK) asa:

  “The new PLUS SERIES CMYK guides contain 2,868 CMYK colors”

  Si avand in vedere ca CMYK este doar una dintre ele, cam astea sunt unele din sistemele de culori Pantone, (atentie fiecare are de la sute la mii de culori!!!):

  * PASTELS & NEONS Coated & Uncoated
  * PASTELS & NEONS CHIPS Coated & Uncoated
  * PREMIUM METALLICS Coated
  * PREMIUM METALLICS CHIPS Coated
  * METALLIC CHIPS coated
  * CMYK Coated & Uncoated
  * Goe™ System coated
  * Goe™ System uncoated

  Este al doile articol dezamagitor, baieti, puneti-va pe treaba, ca nu e bine… [editat de StyleReport.ro]

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului