Călătorii

(P) Flying Blue – cuvinte magice pentru zbor

scris pe 27 Ian 2015 de Constantin Bacheș 10774 vizualizări
flyingblue

Cu cât zbori mai des cu atât cresc șansele să obosești mai mult. Și exact atunci apreciezi, cu adevărat, avantajele cardului pe care stă scris numele tău lângă Flying Blue.

Despre avantajele programelor de fidelizare oferite de aproape toate companiile aeriene se știu, în mare, aceleași informații: te ajută să cumperi bilete de avion la prețuri avantajoase pentru că acumulezi mile care se tranformă în oferte. Ce însă se menționează mai puțin este confortul pe care un card poate să ți le ofere în timpul călătoriei, acele avantaje care îți iau o parte din stresul așteptării prin aeroporturi sau al îmbarcărilor făcute în ultima clipă.

FlyingBlue este un proiect gândit de AirFrance și KLM pe care astăzi îl oferă grupul de companii aeriene SkyTeam, 24 de companii aeriene partenere și încă 90 de furnizori de servicii legate de călătorit în general – o întreagă rețea gândită să te încurajeze să te alături celor peste 20 de milioane de clienți Flying Blue. Sistemul lucrează după o schemă ușor de intuit – la fiecare bilet cumpărat primești în cont un număr de mile pe care le echivalezi ulterior într-un avantaj. Un număr de mile se acumulează și când achiziționezi produse sau servicii de la oricare alt tip de partener Flying Blue și tot așa…

Partea frumoasă începe atunci când, pe măsură ce numărul milelor crește, eși promovat la un nivel superior de fidelitate. Adică primești acces, fără un cost direct, la servicii pentru care, altfel, trebuie să fi cumpărat un bilet la business-class. Devii un Elite traveller de nivelul Silver. În funcție de frecvența și distanța zborurilor, nivelul de participare în programul Flying Blue crește la Gold și, cel mai sus, la Platinum. Chiar și așa, avantajele programului Flying Blue ar putea trece neobservate atunci când ești odihnit sau atunci când zborul a durat o oră și te-a adus spre destinația ta de vacanță. Dar dacă ai zbura câte două segmente de zbor care însumează, poate, 6 ore, iar motivul pentru care călătorești este unul de afaceri? Atunci oboseala și stresul chiar te fac atent la orice detaliu care te ajută să călătorești mai ușor…

Primul ingredient pe lista răsfățurilor este prioritatea la check-in. Posesorii unui card care permite Sky Priority găsesc un ghișeu dedicat pe toate aeroporturile în care operează AirFrance, KLM sau celelalte companii aeriene partenere. Al doilea avantaj devine prioritatea la îmbarcare unde, de asemenea, pasagerii cu Sky Priority au dreptul să prezinte biletul la un operator dedicat și să urce în avion imediat ce au ajuns la poartă. Între cele două momente, același card miraculos îți conferă acces în lounge-ul business class, un privilegiu pe care, în mod normal, îl primesc doar pasagerii care călătoresc la business class. Mai mult, în funcție de ocupare și, uneori, de numărul milelor acumulate, ajungi în avion direct pe locurile business-class dacă ai primit acest privilegiu prin nivelul de participare în Flying Blue.

Mai multe informații aici

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului