Călătorii

O lume săpată în piatră – Hotel Argos, Cappadocia

scris pe 10 Apr 2012 de Bogdan Ștefănescu 17146 vizualizări
feat argos

Pe fundalul unui peisaj muntos aproape suprarealist, într-un sat cu case săpate în munte, hotelul Argos este un punct de plecare excelent pentru a explora una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale planetei: Cappadocia.

Hotel Argos este o combinaţie interesantă de stil, istorie și respect pentru arhitectură. Aflat în regiunea istorică Cappadocia din centrul Turciei, ansamblul a fost clădit pe ruinele fostei mănăstiri din satul Uçhisar.

Vizitatorii sunt întâmpinaţi într-un decor care îmbină piatra, decoraţiunile tradiţionale şi covoarele făcute manual cu elemente moderne de design. Cele 40 de camere ajung până la 120 mp şi sunt distribuite în cinci clădiri. Legate prin cărări şi tuneluri subterane, vilele păstrează spiritul original al locului şi introduc oaspeţii într-o atmosferă de basm oriental, fără a îi lipsi de confortul garantat de un hotel de cinci stele.

Sub hotel se află un fascinant labirint de galerii, bolţi şi peşteri. Ceea ce cândva a fost un oraş îngropat, astăzi găzduieşte săli cochete şi crame cu sticle de vin din podgoriile proprii.

În fiecare apartament există un şemineu şi o piscină privată, iar de pe terasă se poate vedea o panorama superbă, de la poalele dealului pe care este fortăreaţa Uçhisar până la muntele Erciyes. Argos a primit chiar anul acest premiul pentru cea mai frumoasă privelişte, oferit de exclusivistul grup Condé Nast Johansens.

Cei care renunţă la intimitatea camerei pot savura un vin în cramele Argos sau asculta concertele de muzică clasică din Bezirhane. Sala de spectacole subterană este amenajată într-un dom natural înalt de 10 metri cu o acustică aproape perfectă.

Turiştii îşi pot aranja, cu ajutorul angajaţilor de la hotel, zboruri cu balonul cu aer cald, iar cei mai bine pregătiţi fizic pot face plimbări pe munţii din zonă. Notabil este castelul Uçhisar, cel mai înalt punct din zonă, o fortificație construită în mod egal de natură şi de om în stânca muntelui Erciyes. În apropierea hotelului, oaspeții pot găsi cu uşurinţă un localnic care să le fie ghid prin catacombe, tuneluri sau cele 60 de biserici pictate săpate tuful vulcanic.

Istoria acestor locuri începe încă din Epoca Bronzului, când în Cappadocia se ridica Imperiul Hittit. Mai târziu, sub stăpânire persană, Regatul Cappadociei a reuşit să respingă ofensiva lui Alexandru cel Mare şi apoi să se extindă până la Marea Neagră. Ajunsă ulterior provincie romană, Cappadocia a fost cucerită în 1071 de turcii conduşi de Seljuk, iar populaţia creștină a fost convertită la Islam.

Detalii complete și rezervări pe argosincappadocia.com.

3 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului