Călătorii

nHow Hotel Berlin – digi-pop și chitare electrice

scris pe 21 Iul 2011 de Constantin Barbu 9536 vizualizări
nhow

În zona docurilor din Berlin a fost ridicat un hotel fără pereche: cu două studiouri profesionale de înregistrare, săli de concert și, la cerere, chitare electrice în camere, nHow este dedicat integral muzicii. În plus, interiorul proiectat de celebrul designer Karim Rashid într-un stil ce amintește de pop-art, face hotelul din capitala Germaniei o experiență demnă de un rock-star.

nHow Berlin este unul dintre cele mai bune exemple a conceptului de design hotel. Poziționată în zona docurilor de pe râul Spree, clădirea hotelului impresionează în primul rând prin porțiunea orizontală suspendată deasupra apei. Proiectată de arhitectul Sergei Tchoban, structura este construită din piatră, oțel și sticlă, cu linii sobre și curate.

Interiorul reprezintă un contrast frapant: Karim Rashid a ales să folosească linii fluide, cu cât mai puține unghiuri și cât mai multe linii continue, în culori vii, care variază de la verde crud la fuchsia. Numit digi-pop, un curent urmaș al pop-art-ului, designul este impresionant în primul rând prin diversitatea foarte mare a spațiilor create și prin aspectul general futurist. Atitudinea lui Rashid este una total lipsită de nostalgie: “Viziunea mea folosește tehnologie, elemente vizuale, texturi, culori, dar și elemente necesare unui spațiu de locuit simplu, dar senzual.”

Concepte precum “infoestetic” și “technorganic” definesc cel mai clar alăturarea de natural și artificial din lumea lui Karim Rashid, o lume digitală și analogică în același timp, unde materialele, formele și funcțiile pot fi personalizate la fel de ușor ca niște pixeli pe un ecran. Într-adevăr, la prima vedere, multe dintre încăperile hotelului par să fie doar idei de design generate digital, nu fotografii ale unor spații fizice.

Camerele și apartamentele de la nHow nu concurează între ele prin formă, ci mai ales prin funcție. Hotelul este probabil singurul din lume care oferă un apartament hibrid, care îndeplinește și funcția de studio de înregistrare. Apoi, camerele nu se deosebesc între ele doar prin suprafața totală sau dimensiunea patului, ci și prin prezența unor instrumente muzicale. Oaspeții și artiștii care aleg nHow au posibilitatea de a urmări concerte live aproape în fiecare zi, mulțumită multiplelor săli de audiție din cadrul hotelului.

Chiar și restaurantul hotelului este o interpretare culinară a arhitecturii hotelului: bucătarul Patrick Rexhausen, în vârstă de 33 de ani, reinterpretează bucătăria calsică franco-germană prin feluri de mâncare contrastante și îndrăznețe. Accentul este pus pe ingrediente și rețete locale, iar meniul este schimbat integral o dată la șase săptămâni, cu noi feluri care integrează concepte avangardiste precum gastronomia moleculară.

Prețurile încep de la 115 euro pe noapte, iar rezervările pot fi făcute pe nhow-hotels.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului