Călătorii

Muzeul Louwman – cea mai mare colecție privată de mașini din lume

scris pe 23 Ian 2013 de Constantin Barbu 10562 vizualizări
catalogus 2010-463

În 1934, un importator olandez de automobile americane cumpăra prima sa mașină de colecție, un Dodge din 1914. Numele său era Piet Louwman, iar pasiunea sa s-a transformat în timp în cea mai mare colecție privată de mașini din întreaga lume.

În mod previzibil, muzeul conține în prezent cea mai mare colecție din lume de mașini Spyker, dar include o varietate impresionantă de automobile: de la un Cadillac care a aparținut lui Elvis Presley la un camion de pompieri LaFrance Aerial din 1922. Muzeul, care are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, este structurat pe patru secțiuni: mașini de la începuturile istoriei automobilului, mașini obișnuite, vehicule de lux și bolizi de cursă.

Jaguar D-Type XKD 606

Dincolo de mașini, muzeul include și o secțiune dedicată culturii populare inspirată de automobile, ce include picturi, sculpturi și artă grafică de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în prezent. Chiar dacă nu aveți drum la Haga, unde este situat muzeul, vă recomandăm o vizionare virtuală a colecțiilor, pe site-ul oficial al Louwman Museum.

1 comentariu

  • Dragos pe 30 Jan 2013

    Interesant muzeul, insa ma indoiesc ca este cea mai mare colectie privata. Sinsheim Auto & Technik Museum este privat si are 300+ masini (Louwman zic ca au 240). In Sinsheim mai sunt alte cateva sute de exponate, de la locomotive la avioane hipersonice si o nava spatiala. Ar putea fi subiectul unui alt articol despre masini sau muzee. Oricum, felicitari pentru subiectul ales!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului