Călătorii

Museo ABC Madrid – 100 de ani de ilustrație și desen spaniol

scris pe 11 Iul 2011 de Constantin Barbu 9250 vizualizări
museo abc

Fațada muzeului ABC Madrid, dedicat ilustrației și desenului, pare un mozaic plan, desenat de un grafician modern pe o structură veche care a fost readusă la viață. Găzduit în clădirea unei vechi berării, construită în capitala spaniolă la începutul secolului trecut, Museo ABC conține una dintre cele mai extinse colecții de profil din Europa și impresionează prin designul futurist.

Numele muzeului de artă vine de la cel mai vechi ziar spaniol încă activ, ABC, care a donat institutiei întreaga arhivă de ilustrații și desene acumulate în ultimul secol. În total, peste 200 000 de piese, semnate de peste 1500 de artiști, fac parte din colecție și oferă o perspectivă unică și spectaculoasă asupra istoriei Spaniei de-a lungul unui secol marcat de războaie, dar și de o remarcabilă renaștere.

Galeria de aproape 3000 de metri pătrați nu găzduiește doar piese istorice, ci și o selecție variată de expoziții ale unor artiști contemporani, spanioli sau străini, plus un centru de conferințe pentru evenimente culturale și o cafenea.

Dincolo de valoarea pieselor expuse, Museo ABC se remarcă prin designul spectaculos al fațadei și a spațiilor interioare. Casa de arhitectură Aranguren&Gallegos a început remodelarea vechii fabrici în anul 2006 și a transformat spațiul dintr-unul industrial, închis, într-un centru deschis, dedicat frumosului și artei. Mai multe detalii pe MuseoABC.es.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului