Călătorii

Moștenirea galeză a Alpilor Elvețieni – hotel The Cambrian

scris pe 05 Aug 2011 de Constantin Barbu 22734 vizualizări
the cambrian

Numit inițial Grand Hotel Regina, The Cambrian a fost fondat în satul Adelboden, în sudul Elveției, în urmă cu mai bine de un secol de către un lord britanic. Unul dintre primele hoteluri destinate montaniarzilor, The Cambrian a fost renovat recent pentru a oferi cele mai înalte standarde, dar a păstrat moștenirea galeză a fondatorului său.

Poate să pară ciudat, dar aritstocrații britanici au fost cei care au popularizat la scară largă turismul montan în Elveția, în secolul al XIX-lea. Până atunci, munții erau văzuți mai ales ca o zonă greu accesibilă, o barieră care îngreuna traficul și așa încet din Europa acelor vremuri, dar și ca un zid natural de protecție a Țării Cantoanelor. Pasiunea britanică pentru Alpii Elvețieni a prins avânt cu adevărat începând cu anul 1811, când vârfurile Jungfrau și Finsteraarhorn au fost escaladate pentru prima dată de echipe de alpiniști englezi.

Câteva zeci de ani mai târziu, la Londra a luat naștere și primul Club Alpin Britanic, iar lorzii din arhipelag au început să investească în proprietăți locale, pentru început mici cabane de vânătoare și adăposturi pentru alpiniști. În secolul al XX-lea, turismul alpin în Elveția s-a dezvoltat extrem de mult și de rapid, iar vechile adăposturi au fost transformate în palate în toată regula. Cam același traseu a fost urmat și de Grand Hotel Regina, actualmente The Cambrian, dupa denumirea latinească a Țării Galilor, Cambria.

Hotelul oferă 47 de camere și 22 de apartamente cu vedere spre munte sau spre valea glaciară în care este situat satul Adelboden și este are un design interior și exterior bazat pe utilizarea materialelor locale, mai ales a lemnului. Unul dintre cele mai spectaculoase puncte de atracție ale hotelului este piscina termală exterioară, care oferă o perspectivă extaordinară asupra Alpilor tot timpul anului.

Complexul include și un centru SPA, un restaurant cu ferestre largi spre munți și un centru de conferințe cu o capacitate de până la 140 de persoane. Folosind The Cambrian ca punct de plecare, pe timp de vară puteți alege dintr-o mare varietate de activități, ce pornesc de la seri cu folclor și merg până la călătorii cu parapanta sau expediții ajutate de lame. Da, lame. Animalele sud-americane au fost aclimatizate în Alpii Elvețieni, iar acum sunt disponibile ca ajutoare pentru bagaje în expediții de explorare a văilor și crestelor montane.

Prețurile pornesc de la 250CHF pentru o noapte de cazare, iar rezervările pot fi făcute pe thecambrianadelboden.com.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului