Călătorii

Lecție de design și turism din Rovinj, Croația – Lone Hotel

scris pe 16 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 16068 vizualizări
Calatorii - Hotel lone

O combinație între cadrul natural idilic și trecutul împărțit de patru imperii diferite, orașul Rovinj din Croația este o destinație specială, indiferent de anotimp. Hotelul de design Lone adaugă un plus de valoare cocktailului.

Lone nu este singurul hotel cu pretenții dintr-o zonă în care turismul este sursa numărul 1 de buget. Regiunea este atât de valoroasă încât imaginile cu Rovinj fac adesea parte din campaniile de promovare a Croației și, ușor de intuit, găsirea unui loc de cazare în timpul sezonului nu este chiar ușoară.

Orașul are avantajul de a fi poziționat între pădurea Zlatni Rt – Punta Corrente și Marea Adriatică. Oferă un centru istoric încărcat cultural de moștenirea latină și cea medievală italiană, lucru vizibil în numeroasele monumente și construcții. Rovinj este atracția perfectă, cu un climat blând, numeroase locuri pentru scufundări în apa clară a mării, atracții naturale precum stâncile și peșterile din zonă, un vin bun și o gastronomie interesantă.

Monte Mulini este un alt hotel de cinci stele dintr-o localitate cu puțin peste 14.000 de locuitori, dar Lone se remarcă însă ca unicul hotel „de design“. Desigur că desenul este important pentru toate hotelurile, indiferent de număr de stele, țară sau amplasament, dar un hotel de design pune un accent suplimentar pe aspectul interior și exterior. Diferența majoră este că fiecare detaliu este gândit și desenat special pentru acel loc. În cazul Lone, aranjamentul interior a fost un proiect împărțit de patru entități diferite. Bruketa & Žinić OM s-a ocupat de identitatea vizuală, instalațiile artistice sunt opera artiștilor Ivana Franke și Silvio Vujičić, mobilierul aparține companiei Grupa Numen/For Use. Un asemenea hotel urmărește imersarea oaspeților într-o stare specială și, de aceea, fiecare detaliu are o importanță deosebită.

Lone oferă toate dotările obișnuite pentru o destinație de cinci stele, pe care le suplimentează cu un design minimalist unic. I se adaugă două restaurante, un bufet cu preparate marine, două baruri și un club. Centrul de spa măsoară 1700m în care intră o piscină, o saună și o sală de gimnastică. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial, LoneHotel

1 comentariu

  • Ion TICA HORVATH pe 16 Sep 2011

    Super!Sint fan CROATIA.Merg de circa 15 ani in aceasta tara, am deja prieteni acolo.Totdeauna m-am simtit extraordinar.Merita sa calatoresti in aceasta minunata tara sa cunosti poporul.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului