Călătorii

La poalele vulcanului, deasupra mării – Monaci delle Terre Nere

scris pe 07 Ian 2013 de Dragoș Aliciu 8502 vizualizări
Calatorii

Cu un vulcan activ în imediata apropiere, Monaci delle Terre Nere sună ca un loc prea periculos pentru o vacanță liniștită. Poziționată pe un deal, în mijlocul unei livezi și cu vedere către Mărea Ionică, frumusețea casei de secol XVIII merită însă înfruntarea oricărei neliniști provocate de temperamentul aprins al vulcanului Etna.

Atunci când au ales clădirea Monaci delle Terre Nere ca sediu, călugării ordinului Sfânta Anna căutau izolarea de lumea civilizată. Pe un deal plasat la poalele muntelui vulcanic Etna, ridicată la 500m deasupra Mării Ionice, vila construită în secolul al XVIII-lea a redevenit recent un loc de meditație, dar de data aceasta pentru turiști.

 

În epoca hotelurilor mamut, cât mai înalte și cât mai aglomerate, proprietarul Guido Coffa s-a îndrăgostit de povestea unei mici vile și a decis să investească în reamenajarea ei. Din 2007 și până spre jumătatea anului 2012, clădirea a fost readusă la lumină păstrând intacte toate detaliile arhitectonice ale trecutului. Cu doar 6 camere deschise turiștilor, boutique hotelul promite intimitate, dar și experiența perfectă a unei vacanțe sicliene. Meniul restaurantului nu cuprinde altceva decât preparate locale: fructe proaspăt culese din livada proprie, gemuri, pâine proaspătă, brânzeturi și mezeluri specific italiene.

1 comentariu

 • dragnea pe 01 Feb 2013

  Am rezervat locuri in octombrie la acest hotel prin bookingcom.
  Am ajuns pe la 7 pm si desi era totul platit ni s-a spus ca cel ce trebuia sa elibereze camera mai doreste sa stea o zi si ca nu poate fi evacuat.
  Era prima data cand ni s-a intamplat asa ceva ,incredibil! si total neplacut.(nu dam detaliile intregii situatii)
  Ni s-a propus o locanta de vreo 2-3 stele pt ca a doua zi sa ne cazeze la hotelul pe care noi deja il platisem.
  Bineinteles am informat imediat bookingcom care l-a Obligat pe proprietarul lui Terre Monaci sa ne gaseasca un hotel de 5 stele si sa ne compenseze pt situatia extrem de neplacuta. Abia dupa 3 ore am fost cazati la un hotel corespunzator si mai mult booking com l-a taxat cu 300 euro pe care i-am si primit
  concluzie ;EXTREM DE NESERIOSI SI DESI LOCATIA AR FI BUNA SI HOTELUL INTERESANT NOI NU IL RECOMANDAM

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului