Călătorii

Întoarcere în Italia anilor ’50 – Capri Tiberio Palace

scris pe 11 Iun 2012 de Dragoș Aliciu 7261 vizualizări
Calatorii - Capri Tiberio Palace

La 5 km de țărmul italian, în Marea Tireniană, mica insulă Capri a devenit o atracție turistică populară abia în anii ’50. Odată cu redeschiderea de anul acesta hotelul Capri Tiberio Palace încearcă să rememoreze începuturile printr-un decor decupat parcă din serialul „Mad Men“.

Cu toate că nu măsoară decât 10,4 km2, insula Capri face parte din galeria de atracții de top ale Italiei. A fost locuită încă din perioada Neolitică, populată apoi de greci și folosită ca reședință imperială în timpul Romei Antice. Până în secolul al XX-lea și-a petrecut aproape fiecare an de existență fie împărțită de conflictele britanicilor cu francezii, fie ocupată de amirali otomani, urmând un „ping-pong“ continuu între diversele puteri maritime.

Prin comparație, anii 1900, când personalități europene au început să folosească terenul ca reședință de vacanță, au fost de departe cei mai liniștiți din istoria pământului. Pictorul Christian Wilhelm, fabricantul de arme Friedrich Alfred Krupp, dramaturgul Curzio Malaparte sau regina Victoria a Suediei petreceau cel puțin trei luni pe an la propriile vile. În aceeași perioadă, Maxim Gorky îl găzduia pe proprietatea sa pe Vladimir Ilic Ulianov cunoscut mai curând sub numele Lenin.

Turiștii au început să fie primiți pe insulă abia la începutul anilor ’50. Mai întâi în special italieni veniți din Napoli sau Sorrento, apoi din ce în ce mai mulți străini care alegeau Capri pentru peisajele superbe, locurile ideale de înotat și grotele interminabile deschise înăuntrul stâncilor calcaroase.

Nu e deloc o întâmplare că hotelul de cinci stele Capri Tiberio Palace își dorește să păstreze încă legătură cu acea perioadă. Redeschis în aprilie 2012, Tiberio Palace s-a folosit de viziunea designerului Giampiero Panepinto pentru a-și schimba complet interiorele în spiritul de design al anilor ’40-’50. În primul rând se remarcă accentele de culoare. Zonele albe sunt rezervate exclusiv pereților exteriori în timp ce pereții interiori abundă în modele complicate de tapet cu forme geometrice. Viziunea arhitecturală nu exclude accentele mediteraneene, prezente la fiecare pas, construind atmosfera printr-o atenție aproape obsesivă la detalii.

Clădirea pune la dispoziția turiștilor opt variante de cazare, de la Superior Room la Bellevue Royal Suite, un apartament de 180 mp cu propria terasă, plasată la ultimul etaj. Anumite camere integrează natural elemente de lux, afișând bagaje Louis Vuitton sau o sticlă de Veuve Cliquot care se potrivesc perfect în scenografia 50’s.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului