Călătorii

Insula sirenelor – hotel Le Sirenuse

scris pe 07 Iun 2011 de Constantin Barbu 31761 vizualizări
sirenuse

În primul secol al Erei Noastre, geograful Straton din Sardis avertiza marinarii într-o lucrare despre căile de navigație din Mediterana în legătură cu pericolul sirenelor din apropierea insulei Capri. Astăzi, sirenele nu mai sunt decât un mit, dar frumusețea răpitoare a zonei reușește să atragă în fiecare an călători din lumea întreagă spre una dintre destinațiile mai puțin cunoscute ale Italiei.

Legenda spune că pe stâncile din apropierea Coastei Amalfi trăiau trei sirene, Parthenope, Leucosia, și Ligeia, care aduceau nenorocire tuturor celor care le ascultau cântecele ispititoare. Prezentate ca niște creaturi jumătate păsări, jumătate femei, sirenele grecești erau destul de diferite de imaginea modernă pe care o avem despre ele. De-a lungul celor două milenii care au trecut de la scrierile lui Straton, micul orășel Positano s-a dezvoltat într-o adevărată citadelă suspendată la 70 de metri deasupra apelor albastre ale mării.

La câteva mile nautice de insule, cu o vedere splendidă spre oraș și spre mare, hotelul Le Sirenuse a devenit cunoscut pentru prima dată în 1953, într-o cronică a scriitorului John Steinbeck:

“Am mers la Sirenuse, o casă veche converită într-un hotel de primă clasă, imaculat și răcoros, cu viță de vie deasupra teraselor. Fiecare cameră are propriul balcon deasupra mării albastre, cu vedere spre insulele de pe care sirenele își cântau dulcile melodii”.

Mica vilă a fost extinsă și renovată, iar în prezent oferă 59 de camere, mobilate și dotate la cele mai înalte standarde. Deținut de aceeași familie care a decis să-și transforme casa în hotel acum șaizeci de ani, Le Sirenuse oferă o atmosferă liniștită, relaxantă, în cea mai bună tradiție italiană. Camerele spațioase sunt orientate spre mare și spre clădirile de pe panta abruptă a țărmului și includ săli de baie decorate cu marmură și mozaicuri. Oaspeții au acces și la piscina amplă a hotelului și la un centru SPA complet, cu propria gamă de tratamente și produse cosmetice.

Restaurantul “La Sponda” este poate cel mai importan motiv de mândrie al hotelului, după peisajul spectaculos. Condus de chef-ul Matteo Temperini, care se poate lăuda cu experiența lucrului alături de mai mulți maeștri bucătari distinși cu două și trei stele Michelin, restaurantul oferă tot ce este mai bun în bucătăria din Sudul Italiei.

Hotelul oferă oaspeților și plimbări cu cele două ambarcațiuni proprii, Sant’Antonio și Riva Aquarama, plus sesiuni de scufundări sau excursii pe Coasta Amalfi.

Pentru detalii și rezervări, accesați sirenuse.it.

10 comentarii

 • ngi pe 07 Jun 2011

  pretul? sau nu va incumetati? :) in Capri este excelent.. daca ar avea si plaje cu nisip…

  Reply
 • diaspora pe 07 Jun 2011

  Acest hotel nu este deloc family friendly, ca sa nu spun ca proprietarii par sa aiba ceva impotriva copiilor..

  “Children up to 6 years old are NOT allowed from May 15 through Oct. 09.
  During Low Season: Children up to 6 years old are welcome but they are NOT allowed at our pool and at our Restaurant for DINNER
  Pets are NOT allowed”

  E prima oara cand vad asha ceva..

  Reply
  • Ioana Adriana pe 07 Jun 2011

   Normal…mie ca si client nu mi-ar placea sa imi misune si sa ma deranjeze copiii altora, inclusiv ai mei, in concediu. Exista hoteluri sepecial amenajate pentru copii.

   Reply
  • Luci pe 09 Aug 2011

   Subscriu si eu de asemenea la opiniile care sunt de acord cu politica hotelului.
   Daca vrei o luna de mierea, sau doar o vacanta linistita, esti tanar ori varstnic, indiferent cat ti-ar placea ei copiii, vrei sa ai relaxare, sa te bucuri de adierea brizei si nu de a tipetelor de copii.

   Reply
 • Subsemnatu pe 07 Jun 2011

  Hotel de high class, adica genul de oameni care aterizeaza, sunt luati de limuzina si dusi direct la hotel iar dupa o saptamana pleaca zambitori si cu 10-15k euro mai putin in cont.

  Reply
 • Lulu pe 07 Jun 2011

  De pe site-ul hotelului:

  Children Policy

  Children are not allowed in this property.

  Pets Policy

  Pets are allowed.

  Deci animalele da, copiii nu!
  [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • Exclusif pe 08 Jun 2011

  Pretul este mare (de la 200 EUR/noapte/persoana), insa Capri este o destinatie exclusivista (Sirenuse fiind printre cele mai scumpe hoteluri de pe Insula, alaturi de JK Place si Capri Palace). Poti sta insa pe Coasta Amalfi (sunt hoteluri de 3-4* la preturi accesibile), si poti vizita Capri intr-o excursie de 1 zi. Italia este superba!

  Reply
  • roxana pe 08 Jun 2011

   Care 200€ pe noapte ca io am aruncat o ocheada la august si septembrie si nu au camere mai ieftine de 700€. Iar un suite de 2 dormitoare ajunge la 3400€ pe noapte….

   E drept e super frumos hotelul si zona in sine insa preturile mi se par super exclusiviste…

   Reply
 • Dragos pe 08 Jun 2011

  Chiar acum sunt impreuna cu sotia mea pe coasta Amalfi in luna de miere. Recomand tuturor un sejur aici. Preturile sunt intradevar ridicate. Inchiriati o masina!
  Cautati hotel cu parcare gratuita.

  Reply
 • tequila pe 09 Jun 2011

  Da, preturile or fi piperate, exclusiviste, insa imaginile – sunt splendide, neh…

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului