Călătorii

Hotelul plantației de cafea – Finca Rosa Blanca

scris pe 22 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 17164 vizualizări
Calatorii - Rosa Blanca

Există două categorii de oameni: persoane cărora le place cafeaua și cele pentru care viața e imposibilă fără ea. Pentru primii, Finca Rosa Clara este doar un hotel cochet ascuns în vegetația luxuriantă a unui parc natural din Costa Rica. A doua categorie va trepida de emoție la gândul întâlnirii cu 30 de acri de cafea și cu gustul boabelor proaspăt măcinate chiar de ei, în cadrul turului fermei.

Ar fi o exagerare să spunem că singura atracție turistică a hotelului Finca Rosa Blanca este cafeaua. Dar cu o plantație de 30 de acri poziționată chiar în apropiere, ferma este greu de ignorat. Creșterea cafelei se face complet organic, hotelul beneficiind de certificate internaționale de atestare că nu sunt folosite pesticide, substanțe nocive sau că plantația nu deranjează ecosistemul zonei. Atenția pentru natură se extinde și la nivelul hotelului, aflat pe lista celor mai „prietenoase“ cu mediul locații de lux din lume.

Dar dincolo de degustări, plimbări și cupaje din diferite tipuri de cafea realizate în cadrul fermei, Finca Rosa Clara oferă mult mai mult. Hanul este poziționat într-una din cele mai frumoase zone ale Costa Rica, aproape de capitala San Jose, în centrul parcului natural Braulio Carillo. Craterul vulcanului Barva se află la mai puțin de o oră de condus cu mașina, în timp ce rezervația Tirimbina și râul Sarapiqui aduc împreună numeroase specii de plante, animale și păsări exotice.

Hotelul este alcătuit din două apartamente mari (master), 11 de dimensiune junior și două vile, toate dotate cu jacuzzi, mini-baruri și puse în valoare de balcoanele care oferă o priveliște excelentă asupra văii. Li se adaugă un bar și un restaurant care oferă un meniu diferit în fiecare zi, preparat din ingrediente 100% organice. Spaul beneficiază de toate avantajele unui centru de tratament și relaxare poziționat într-un oraș oferind masaje, programe de înfrumusețare, și de aromaterapie. Prețurile încep de la 250$ pe noapte pentru apartamentele junior și ajung la 400$ pentru închirierea fiecareia dintre cele două vile.


Găsiți aici părerile unor oaspeți care au vizitat hotelul prin tripadvisor.com Restul detaliilor pe site-ul oficial.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului