Călătorii

Hotelul grădinii verticale

scris pe 08 Mai 2013 de Dragoș Aliciu 10167 vizualizări
Calatorii

Din camera de hotel se deschide una dintre cele mai frumoase panorame urbane din lume, cu zgârie nori și clădirile impresionante ale Singapore. În același timp, balconul este înconjurat de cascade, vegetație luxuriantă și impresia unei păduri tropicale dezvoltate pe verticală. Park Royal este singurul hotel care le poate îmbina pe amândoua.

Există nenumărate hoteluri cu grădini ieșite din comun și piscine interioare fascinante, dar Park Royal de pe strada Pickering, Singapore, merită încadrat într-o categorie cu totul aparte. Deschis în luna ianuarie a anului 2013, hotelul a fost „predat“ în mod voluntar de către arhitecții biroului WOHA care l-au proiectat, unei suprafețe de 15.000 m2 de vegetație luxuriantă, piscine, cascade artificiale și terase acoperite de arbori tropicali așezate pe verticală.

Vegetația acoperă primele cinci din cele 16 etaje ale construcției în formă de „U“, fiind vizibilă din toate camerele datorită formei de „E“ în care a fost construit hotelul. Park Royal on Pickering este însă mai mult decât o simplă grădină botanică. Întregul concept al hotelului a fost dezvoltat în jurul atenției față de mediu și al unei atmosfere cât mai apropiată de natură. Clădirea este împânzită de senzori de mișcare, lumină și apă, care reduc consumul de energie și asigură colectarea și folosirea apei de ploaie.

La etajul al cincilea sunt disponibile serviciile spa ale hotelului, un spațiu dedicat relaxării, care include în peisaj o pisicină deschisă deasupra orașului, sală de fitness, locuri de relaxare în forma unor colivii de pasăre precum și un loc de plimbare lung de 300m. Ultimul etaj găzduiește Orchid Lounge, club care oferă o panoramă de 360 de grade asupra orașului.

Eforturile ecologice ale hotelului și biroului de proiectare WOHA au fost răsplătite prin BCA Green Mark Platinum, cea mai înaltă distincție acordată clădirilor sustenabile în Singapore și premiu Solar Pioneer pentru faptul că este prima clădire din sectorul turistic care folosește energia solară.

Mai multe informații pe site-ul oficial al hotelului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului