Călătorii

Hotelul din muntele magic – Montana Magica Lodge

scris pe 01 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 14647 vizualizări
Calatorii - Magica Montana

Plasat în mijlocul unei rezervații naturale de 600 km pătrați, Montana Magica Lodge pare a fi ridicat după planurile unui vis frumos. Este o însă o construcție reală, un hotel de forma unui vulcan, acoperit de vegetație luxuriantă și apa care alunecă pe deaspra ferestrelor.

Rezervația naturală a biosferei Huilo Huilo din Chile se află în sudul țării, înconjurată de vârfurile Anzilor Patagonieni. Este o unul dintre obiectivele protejate de UNESCO și, datorită speciilor rare de plante și animale, a fost declarată a 25-a cea mai valoroasă ecoregiune a planetei.

Huilo Huilo este un spațiu cu proprietariat privat care funcționează ca un loc de dezvoltare a ecoturismului, în strânsă legătură cu respectul pentru cultura localnicilor și protejarea naturii. Hotelurile și cabanele deschise în zonă au fost ridicate de meșteri și constructori din satele apropiate, sub coordonarea unei fundații care conduce numeroase programe de proiecție. Montana Magica Lodge nu este singurul hotel din zonă, dar poate fi declarat fără rezerve cel mai spectaculos.

Având forma conică a unui vulcan, construcția este acoperită de vegetație și este spălată în permanență de apele limpezi ale unui râu de munte care alunecă pe deasupra ferestrelor camerelor. A fost construit cu grijă, astfel încât să nu deranjeze în nici un fel climatul zonei, dar avand beneficiile unui hotel modern. Camerele sunt simple, decorate în spiritul rustic al zonei și, aproape fără excepție, oferă o priveliște impresionantă a pădurii aflată în imediata apropiere. Există un teren de mini-golf, un spa, sală de conferințe, o cameră de lectură, restaurant, bar și un colț special dedicat copiilor.

Atracțiile zonei sunt în mod previzibil legate de frumusețea naturală a rezervației. Se organizează excursii și ședințe de urmărire a animalelor sălbatice. În rezervație trăiesc lei de munte, numeroase specii de păsări și plante rare precum și căprioara pudu care măsoară doar 30 cm înălțime. Sunt recomandate vizite în satele din zonă precum și încercarea specialităților culinare sau a vinurilor chiliene, din ce în ce mai apreciate.

Mai multe informații despre activitatea fundației care protejează rezervația naturală precum puteți găsi aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului