Călătorii

Hotelul din catedrală – Kruisherenhotel Maastricht

scris pe 01 Iun 2011 de Constantin Barbu 22927 vizualizări
catedrala

Hotelul Kruisheren este situat în unul dintre cele mai neobișnuite locuri: în interiorul unei foste mănăstiri medievale din centrul orașului olandez Maastricht. Vechea abație a fost transformată radical, într-o clădire care își păstrează moștenirea istorică, dar nu renunță la confortul vieții moderne.

Inițial, clădirea a fost construită în anul 1438 de un ordin călugăresc, dar în timpul Revoluției Franceze a fost convertită în arsenal și cazarmă militară, după care a fost practic abandonată, până la începutul secolului al XX-lea, când a fost transformată în stațiune de cercetări agricole. În 1981, complexul a fost din nou abandonat pentru aproape 20 de ani, când omul de afaceri Camille Oostwegel a demarat un program amplu de restaurare și transformare a vechii mănăstiri într-un hotel de cinci stele.

Complexul abației cuprinde 60 de camere moderne, iar nava principală a catedralei găzduiește acum o bibliotecă, un bar specializat pe vinuri vechi și trei spații lounge, din care oaspeții pot privi prin ferestrele gotice de mari dimensiuni. Interiorul a for proiectat de designerul Henk Vos, iar fiecare cameră este diferită, designul interior fiind inspirat de opera unor maeștri clasici și moderni, cum ar fi Le Corbusier, Mark Newson și Philippe Starck.


Contrastul dintre modern și gotic este exploatat pentru un efect extrem de spectaculos, care nu mai poate fi văzut nicăieri altundeva. O parte din picturile originale de pe tavan și o parte dintre vitralii au rezistat până în prezent, iar reproiectarea interiorului a avut în vedere punerea lor în valoare. Curtea interioară a fost și ea renovată, în aceeași combinație de clasic și ultra-modern, iar în timpul lunilor calde poate fi transformată în terasă.

Prețurile încep de la 199 de euro pe noapte, iar rezervările pot fi făcute pe chateauhotels.nl.

13 comentarii

 • ngi pe 01 Jun 2011

  uber cool

  Reply
 • Ctavi pe 01 Jun 2011

  Anul trecut era o biblioteca/librarie iar in zona altarului un bar foarte dragut :)
  Speechless oricum!

  Reply
 • Imperator pe 01 Jun 2011

  Wow… acolo era o biblioteca pe vremuri (am fost student in Maastricht). Am fost prin aprilie in Maastricht, daca stiam treceam sa-l vad ca e la vreo 300 metri de facultate… Nu puteati sa scrieti de el prin martie ? :) ))

  Reply
 • Imperator pe 01 Jun 2011

  Apropos, in Maastricht este o librarie in fosta biserica dominicana (unde in general erau targuri si petreceri) care arata incredibil… A iesit pe locul 1 in ceva top dintr-un ziar englezesc…

  Reply
 • Gogo pe 02 Jun 2011

  Traiasca revolutia franceza ,comunista , anticrestina anti clericala ! Bravos Europa ! Fain proiect !

  Reply
 • alex pe 02 Jun 2011

  Frivolitatea autentica decurge din prostie, iar cea mimata e apanajul celor spirituali.

  Aici, din pacate, primii au crezut ca fac parte din categoria a doua.

  Reply
  • muzungu pe 02 Jun 2011

   de ce, daca oricum statea parasita? parasita era intr-adevar mai romantica, insa raspundea mai putin eticii protestante.

   Reply
   • nmn pe 14 May 2012

    Daca nu mai era utila ca lacas de cult, putea fi transformata in campus universitar, biblioteca, poate chiar teatru. Ar fi fost mult mai aproape de scopul sau initial.
    Dar nu te pui cu narcisismul arhitectilor care vor sa sfideze orice reguli si cu setea de bani din ziua de azi…

    Reply
 • Hotelul din catedrală – Kruisherenhotel Maastricht | News Media pe 02 Jun 2011

  [...] Citeste si comenteaza pe StyleReport.ro [...]

  Reply
 • Eugen pe 03 Jun 2011

  Intii de toate trebuie precizat ca biserica unei abatii nu este o catedrala. Multi cred ca orice biserica mare poate fi numita catedrala cind, de fapt, catedrala este o biserica episcopala.

  Chiar daca din punct de vedere estetic poate fi o reusita, asa-zisa amenajare a vechii abatii este o insulta adusa lui Dumnezeu in primul rind si celor care cu secole in urma s-au rugat aici.
  Numai sovieticii si-au mai batut joc in felul acesta de spatiile sacre.

  Reply
 • Arbait pe 14 May 2012

  Nu e mare noutate.
  Uitati aici un hotel in catedrala in Mechelen, Belgia.
  http://www.martins-hotels.com/nl/gallery/hotels/mspatershof

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului