Călătorii

Hotel Marina Bay Sands Singapore – piscina de la 200 de metri înălțime

scris pe 09 Mai 2011 de Constantin Barbu 51567 vizualizări
sands

Noul Hotel Marina Bay Sands Singapore impresionează în primul rând prin arhitectura extrem de spectaculoasă. Format din trei turnuri de 57 de etaje fiecare, unite în partea superioară de o punte de observație de un hectar, hotelul oferă 2561 de camere și apartamente, propriul muzeu, un cazino de mari dimensiuni și zeci de restaurante.

Deschis în 2010 de compania din spatele celebrului hotel Las Vegas Sands, Marina Bay Sands a costat în total peste opt miliarde de dolari și a fost proiectat de firma Arup, responsabilă pentru lucrări la Opera din Sidney și la Centrul Național pentru Sporturi Acvatice de la Beijing, celebrul “cub” de la Jocurile Olimpice din anul 2008. Conform arhitectului canadian Moshe Safdie, proiectantul principal al ansamblului, designul clădirii a fost inspirat de forma unor seturi de cărți de joc.

Vizibilă de la mai mulți kilometri depărtare, o punte de 10 000 de metri pătrați unește cei trei zgarâie-nori la o înălțime de aproape 200 de metri, o construcție unică în lume prin dimensiunile sale și prin forma deosebită pe care o dă construcției. Decorată cu zeci de arbori, terasa găzduiește cea mai mare piscină suspendată din lume, cu o lățime de 146 de metri și un volum de aproape 1,5 milioane de litri de apă. Provocările inginerești pentru construcția piscinei au fost impresionante, dat fiind că, în mod natural, turnurile oscilează cu până la jumătate de metru în direcții diferite, sub forța vântului.

Cele 2561 de camere sunt distribuite în trei categorii, în funcție de etajul la care sunt poziționate. Prima categorie, Atrium, cuprinde camerele situate la primele 22 de etaje ale celor trei turnuri, iar a doua categorie, Horizon, cuprinde camerle de la etajele superioare. Ambele clase oferă trei tipuri de camere, diferențiate prin suprafața maximă: Deluxe, Premier și Grand. Cele mai exclusiviste camere, din categoria Club, sunt poziționate la cele mai înalte etaje ale hotelului și oferă unele dintre cele mai spectaculoase panorame ale orașului Singapore.

Marina Bay Sans oferă nu mai puțin de zece tipuri de apartamente, cu suprafețe între 90 și 629 de metri pătrați. Cel mai luxos apartament, numit Chairman Suite, este situat pe terasa de la etajul 57, la o înălțime de 200 de metri, și include trei dormitoare, fiecare cu balcon propriu, un birou complet dotat, o cameră home-theatre și o cameră de biliard. Oaspeții sunt serviți în permanență de o echipă de majordomi.

Una dintre principalele atracții ale Marina Bay Sands este cazinoul cu 500 de mese de joc și peste 1500 de aparate electronice. Cu o combinație de jocuri de noroc occidentale și orientale, cazinoul oferă și posibilitatea organizării de jocuri personalizate în oricare dintre cele 30 de saloane private. Posibilitățile de petrecere ale timpului liber în cadrul hotelului sunt completate de două săli de spectacole cu 4000 de locuri fiecare, peste 50 de restaurante, un patinoar acoperit și un centru comercial cu sute de magazine.

Dincolo de distracție, Marina Bay Sands oferă oaspeților posiblitatea de a descoperi lucruri noi la Muzeul de Artă și Știință din cadrul complexului. La ora actuală, pe lista evenimentelor se numără o expoziție dedicată lui Van Gogh și alta creațiilor suprarealiste ale lui Salvador Dali. Cei care doresc să exploreze cultura orientală pot admira o colecție de artefacte din epoca Tang, recuperate recent de pe o epavă din apropierea Indoneziei. Pentru detalii complete, vizitați marinabaysands.com.

3 comentarii

 • marius pe 09 May 2011

  am fost acolo !!!
  este o experienta extraordinara !
  cuplati-l cu o excursie in Bali!
  nu o sa va vina sa credeti ca va puteti permite asta!

  Reply
 • anonim pe 09 May 2011

  si cam care a fost pretul

  Reply
  • sorin pe 10 May 2011

   Doar sa-l vizitezi … deci sa ajugi sus cu liftul, sa vezi piscina(oricum e mica distanta de ea si de clientii cazati care se bucura de ea), sa faci ceva poze, din balcon poti vedea bine Marina Bay(golful si celelate cladiri unde se mai desfasoara si cursa de F1)… primesti si un fel de radio care iti face prezentarea hotelului… costa 50 de dolari singaporezi… cam 35 de euro… sincer au meritat!

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului