Călătorii

H1898 Barcelona

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Barbu 13434 vizualizări
Screen shot 2011-04-19 at 14.02.18

Situat în centrul Barcelonei, în apropierea zonei La Rambla, Hotel 1898 ocupă clădirea reamenajată a fostei Companii Coloniale Spaniole a Tutunului din Filipine şi îşi ia numele după anul în care Spania şi-a pierdut ultimele două colonii, Cuba şi Insulele Filipine. Cu o moştenire ce îmbină stilul clasic, colonial, şi tradiţia inovatoare a Barcelonei, H1898 este unul dintre cele mai bune puncte de pornire pentru descoperirea capitalei catalane.

Cu o suprafaţă de 13 600 de metri pătraţi, distribuită pe nouă etaje, dintre care două subterane, H1898 oferă 169 de camere, împărţite în patru categorii de confort. Camerele Deluxe, situate la etajul superior al hotelului, oferă oaspeţilor acces la o terasă exterioară şi sunt disponibile în variante cu un singur pat dublu sau două paturi single. Următoarea treaptă, Privilege, oferă camere caracterizate de un design clasic, bazat pe folosirea lemnului de esenţe rare, utilizat în trecut pentru reşedinţele vechilor guvernatori coloniali spanioli. Clasa “Superior” oferă o suprafaţă intermediară între camerele cele mai simple, din categoria “Classic” şi cele din categoria Privilege.

Dincolo de camere, hotelul oferă şi patru apartamente, în două clase de confort: Junior Suite şi Colonial Suite. Junior Suite, situată la etajul al şaselea, include un dormitor şi o cameră de zi spaţioasă, cu vedere panoramică deasupra oraşului. Apartamentele Colonial Suite sunt cele mai spaţioase şi confortabile din oferta hotelului. Cu o terasă proprie acoperită cu gazon, piscină şi solariu private şi vedere spre zona La Rambla, apartamentul Colonial Suite reprezintă una dintre cele mai exclusiviste opţiuni pentru o şedere în Barcelona.

Terasa Isabela, decorată în stilul caselor de vacanţă din insulele Filipine, este deschisă pe timpul verii, din aprilie în octombrie, şi oferă clienţilor acces la piscina de pe acoperişul hotelului şi o selecţie variată de mâncăruri tradiţionale din Catalonia. Deschis tot timpul anului, restaurantul H1898, situat la etajul I al hotelului, are la bază un meniu mediteranean sofisticat, care îmbină gusturi tradiţionale cu ingrediente şi influenţe exotice. La acelaşi etaj cu restaurantul, H1898 a păstrat o bibliotecă amplă, moştenită de la Compania Tutunului, deschisă tuturor oaspeţilor.

Facilităţile oferite de H1898 includ două piscine deschise tot timpul anului, una în aer liber, pe acoperişul hotelului, încălzită în sezonul rece, şi una în subsolul clădirii, decorata în stil clasic colonial. Hotelul include şi un centru SPA de inspiraţie orientală: tratamentele de înfrumuseţare includ masaje cu roci termale, terapii bazate pe mirodenii şi exfolieri corporale complexe.

Preţurile încep de la 227 de euro/noapte pentru o cameră din categoria Classic şi urcă până la 345 de euro/noapte pentru o cameră Deluxe. Pentru mai multe detalii, vizitaţi hotel1898.com.

3 comentarii

 • Diana pe 23 Apr 2011

  Am stat in acest hotel in luna martie si nu mi-a placut. Camerele sunt mici, mobilate minimalist (in stil colonial), iar lumina patrunde greu prin ferestrele inguste, obligandu-te sa folosesti lumina articifiala tot timpul. Intreaga cladire este foarte mohorata si mirosul de tutun persista in pereti, chiar daca acum nu se mai fumeaza. Serviciul a fost sub orice critica, pentru un hotel cu pretentii. Nu-l recomand decat celor amatori de hoteluri mai putin obisnuite.

  Reply
 • moucha pe 01 Aug 2011

  Barcelona sufera de sete, este un oras in care apa potabila este deficitara. In 2008 din cauza secetei Barcelona a trebuit sa aduca apa potabila cu vaporul din import pentru a-si satisface necesarul. In aceste conditii pentru ca un om sa beneficieze de SPA se pierde o tona de apa (un metru cub). Din respect pentru restul locuitorilor eu la Barcelona am facut dus cu “taraita”, adica dadeam drumul la apa doar cand ma clateam si aveam grija la toaleta sa trag apa la minimum.

  Reply
 • ConstruireaCasei pe 01 Aug 2011

  Slabute atat Hotelul cat si Prezentarea Video.

  Daca e necesar ca sexul frumos sa apara des deja inseaman ca altfel nu poti atrage

  Pentru clipul de prezentare al unui Hotel cu pretentii nu e nevoie sa filmezi un model in sutien …

  Cred ca doar argumentul istoric este de luat in calcul dar si asa … reprezinta anul unor pierderi … :)

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului