Călătorii

Forte Arena – Magie sub cerul liber

scris pe 14 Iun 2017 de Constantin Bacheș 11155 vizualizări
Rigoletto_deschidere

În cea mai frumoasă destinație de vacanță din Sardinia, povestea continuă cu lansarea unui teatru de vară unic în lume. Arhitectura aparte, sonorizarea naturală și peisajul exotic transformă spectacolele în emoții și emoțiile în amintiri pentru toată viața.

Resortul Forte Village din Sardinia are toate motivele să fie considerat drept referința turismului de lux din zona de sud a insulei. Este o formulă unică în lume care pornește de la o vegetație exotică și o plajă cu nisip alb, rarități pentru Europa, și continuă cu o colecție de experiențe atât de variată încât să își mențină oaspeții fericiți pe tot parcursul verii.

Dincolo de privilegiile unui peisaj natural aparte și de meniurile spectaculoase ale celor 23 de restaurante, anul 2016 a adus conceptul mai aproape de lumea artei. Lorenzo Giannuzzi, forța din spatele succesului de care Forte Village se bucură în ultimii 23 de ani, s-a gândit, în primul rând, la muzică și la teatru. Așa că a pornit de la ideea de a construi o destinație pentru a intensifica experiența Forte Village dar și pentru a intensifica experiența Sardiniei în general. Forte Arena apare ca o insulă de cultură și emoție, inspirată din teatrele romane antice. În fața celor 5000 de locuri se întinde o scenă imensă de 800 de metri pătrați.

Pentru 2017, programul Forte Arena a debutează cu operă și găzduiește o interpretare „de colecție” a piesei Rigoletto. În rolul principal se află maestrul Leo Nucci, o legendă a cărui carieră se întinde pe cinci decenii. Mai mult, într-o vreme în care arta se manifestă într-un cadru minimalist și realitatea virtuală ia locul scenografiei de orice fel, opera păstrează plăcerea clasică a sunetului și a efectelor convenționale. Spectacolul „Rigoletto” devine expresia „fantastică” a unei echipe de peste 100 de artiști, fie că ne referim la corul de pe scenă sau la tehnicienii capabili să monteze și să demonteze diferitele elemente de decor în doar câteva secunde. Opera rămâne locul pentru o coloană sonoră autentică, rodul a zeci de instrumentiști.

Atunci când ajungi la Forte Arena, experiențele se amplifică până la nivelul la care au puterea să te transforme într-un admirator al oricărui gen de artă. Dacă nu ai avut curiozitatea să guști opera până acum, atunci în mod sigur „Rigoletto” devine primul pas spre lumea fascinantă a uneia dintre cele mai vechi forme de artă pe care oamenii încă o urmăresc și o apreciază. Emoția spectacolului de trei ore de la Forte Arena se amplifică în relație directă cu un cer de pe care nu lipsește nicio stea cunoscută sau necunoscută. Iar când din spatele scenei strălucește luna, este ca și cum totul se întâmplă într-un cadru regizat de însuși Giuseppe Verdi.

Opera Rigoletto continuă în programul Forte Arena pe 17 și pe 24 iunie.

Lista spectacolelor programate pentru 2017 se gaseste aici.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului