Călătorii

Edenul din Thailanda – Rayavadee Resort

scris pe 15 Mai 2012 de Dragoș Aliciu 21283 vizualizări
Calatorii - Rayavadee

Pe coasta Andaman din sudul Thailandei, există un resort turistic protejat de stânci înalte de calcar și întinderi de apă transparentă. La marginea parcului natural Krabi, Rayavadee este o stațiune la fel de frumoasă precum paradisul natural în care este găzduită.

Krabi este o provincie din sudul Thailandei, o fâșie de pământ dispusă pe coasta Mării Andaman, la 800 km de capitala Bangkok. De o frumusețe naturală inestimabilă, zona e descrisă fără excepție ca unul dintre cel mai atrăgătoare puncte turistice ale țării. Un parc natural marin, plajele extrem de fine, numeroasele cascade și caverne fac parte din potențialul natural al provinciei. Li se alătură peisajul punctat din loc în loc de stânci calcaroase și apa perfect transparentă de pe toată lungimea coastei.

Resortul Rayavadee a fost plasat chiar la marginea acestui paradis natural, în partea de sud a provinciei. E o zonă retrasă și liniștită în care accesul se face pe apă, cu ajutorul unei bărci de mare viteză sau pe autostrada care vine dinspre Phuket, în mai puțin de două ore. Stațiunea cotată cu cinci stele este alcătuită din 98 de case de vacanță de două etaje, numite pavilioane și 4 vile particulare extinse pe o suprafață de mai mult de 10 hectare. Arhitectura întregului complex a fost gândită astfel încât să respecte trecutul arhitectural al zonei și moștenirea culturală, dar să și ofere condițiile de confort potrivite.

Posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt la fel de variate pe apă ca și pe uscat. Turiștii pot face plimbări pe elefanți, vizionări ale animalelor și păsărilor din zonă, vizite spre insula Phuket sau spre mult mai liniștitul oraș Krabi, capitala provinciei. În alte insule din apropiere se fac scufundări printre pești tropicali și recifuri colorate de corali, aventuri printre stâncile de calcar din golful Phang Nga sau plimbări cu kayak-ul în insula Hong.

Mai multe detalii despre oferta Rayavadee pe site-ul oficial.

11 comentarii

 • angel pe 16 May 2012

  Pozele sint de la Railay.

  Reply
 • Gig pe 16 May 2012

  Eu credeam ca aceasta rubrica este scrisa de cei care au calatorit prin aceste locuri, insa asta pare mai mult a reclama. Pozele si informatiile sint de pe pagina oficiala a resortului, nu vad sensul. Ca si cum bagati link-ul paginii si vedem si mai multe poze. Am vazut ca e si link-ul, insa eu sint nedumerit despre aceasta rubrica. Ma asteptam ca sa vad impresii si poze de la cei care au facut aceste calatorii.
  Preturi ridicole pentru calatorul roman, macar daca tot faceti reclame, sa faceti la ceva mai de buzunarul nostru. La resortul asta iti trebuie cel putin 10.000 $, pentru hotel, transport, masa, etc. (pt 2 pers/saptamina)
  In Caraibe de ex. poti gasi 3000-4000 $ totul inclus, avion, hotel, masa, bauturi, pt 2 pers/saptamina.

  Reply
  • unu pe 17 May 2012

   @Gig

   Da, e clar ca e recama, dar na, ce sa-i faci, mai face si StyleReport un ban ca altfel din ce sa traiasca. Pana la urma nu mi se pare un lucru rau, atata timp cat saitul este gratis si reclama ata nu e sub forma unor bannere ordinare.

   Mie personal imi plac articolele astea, chiar si daca sunt reclame.

   Reply
   • Constantin Barbu pe 17 May 2012

    Acest material nu este o reclama, este doar o sugestie si o scurta prezentare a unui loc pe care il consideram frumos. Ar fi imposibil sa facem reportaje din fiecare loc pe care dorim sa il prezentam pe site. StyleReport.ro este sustinut prin publicitate, dar aceasta este intotdeauna marcata corespunzator, dupa cum puteti vedea chiar si acum pe homepage. Va multumim pentruu feedback!

    Reply
    • ion pe 17 May 2012

     ar fi interesant sa faceti un reportaj si cu locuri accesibile, dar izolate, de ex cum am gasit eu candva (si nu mai dau acum de locatie) o camaruta sapata in munte, pe ceva insula in Grecia… mirifica chestie.
     sau cu alte cuvinte, cautati voi pentru mine camaruta din munte(parca era in Zakynthos) :) ) sporache

     Reply
 • io pe 17 May 2012

  mi-a placut articolul, indiferent daca e reclama sau nu…ne mai clatim si noi ochii…ca daca ar fi sa vorbim doar despre locurile pe care le vizitam atunci ar insemna sa umplem site-ul doar de albena si rimmini….iar cei care chiar calatoresc in locuri precum cel prezentat nu cred ca ne vor descrie vreodata si noua cum e…nu au ei timp de noi

  Reply
 • Kayros pe 17 May 2012

  Ce e aia “resort turistic” ???
  Stiam ca resort e ori un arc, ori un domeniu de activitate.

  Nu cumva ati tradus arbore cotit =copac rasucit?
  Ia vedeti!

  Reply
  • altul pe 17 May 2012

   Cred ca si dumneata stii ce este resort turistic, insa cuvintul resort din engleza nu are traducere, si sa nu spuneti ca e statiune ca nu e acelasi lucru. Pur si simplu se foloseste cuvintul englezesc cand in romaneste nu exista traducere.

   Reply
 • Kayros pe 17 May 2012

  Ca limba romana este mai saraca, stiu, draga altule, dar asta se intampla doar celor care fac, din lipsa de imaginatie sau de lexic, astfel de imprumuturi impotriva firii.

  Ce naiba, magnetic fields e tot aia cu campii magnetice?

  Reply
  • Sandra pe 17 May 2012

   Nu-i nimic Dle Kayros, important e ca in “capacul de pe genunchi” – sau in “cartea de retea” – va functioneaza corect programul “Ferestre”

   Reply
 • Cris pe 19 May 2012

  Are dreptate Kayros, resort preluat aiurea in toate postarile despre turism e o idiotenie gen “furculision” si trebuie taxat ca atare

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului