Călătorii

Curcubeul de la miezul nopții – Hotel das Cataratas, cascada Iguazu

scris pe 01 Iul 2011 de Constantin Barbu 13416 vizualizări
iguazu

Legenda spune că maiestuoasa cascadă Iguazu, cu o înălțime maximă de 82 de metri, a luat naștere din mânia unui zeu, a cărui iubită muritoare a fugit cu un alt bărbat într-o canoe. Ca răspuns la trădarea celor doi, zeul a întrerupt cursul râului pe care navigau, condamnându-i la o cădere eternă în adâncul cascadei.

Numele de Iguazu vine de la două cuvinte din limba Tupi, vorbita de o parte din popoarele indigene ale Americii de Sud: “y”, care înseamnă apă, și ”ûasú”, care înseamnă mare. Dincolo de legende, cascada a fost cunoscută europenilor încă din secolul al XVI-lea, când un conquistador spaniol a ajuns la căderea de apă urmând, probabil, cursul râului Iguazu. În prezent, căderea de apă este situată la granița dintre Brazilia și Argentina, și este formată din aproape 300 de cascade individuale, protejate de UNESCO ca moștenire naturaă a umanității. Ca volum total de apă circulat, cascada este pe locul doi în lume, după Niagara, cu 1746 de metri cubi (1,7 milioane de litri) de apă în fiecare minut, cu un maxim înregistrat de 12.800 de metri cubi (12,8 milioane de litri)/minut.

La mică distanță de cascadă, situat într-o clădire construită în stilul colonial portughez la mijlocul secolului trecut, Hotel das Cataratas are o poziție privilegiată pe partea braziliană a graniței. Clădirea a fost extinsă și modernizată de mai multe ori de la deschidere, odată ce accesul în zonă a fost simplificat foarte mult de construcția unei rețele de drumuri care a permis mult mai multor turiști să ajungă la cascadă. În prezent, hotelul include 193 de camere și apartamente și are o grădină cu orhidee sălbatice din jungla amazoniană. O piscină, mai multe restaurante și un centru SPA complet completează lista facilităților oferite de hotel, dar adevăratele atracții nu stau în dotările complexului, ci în activitățile la care are acces vizitatorul.

Unul dintre cele mai spectaculoase tururi din oferta Hotel das Cataratas are loc doar atunci când luna plină este neacoperită de nori și permite călătorilor să fie martorii unuia dintre cele mai rare și paradoxale fenomene: curcubeul nocturn. Dacă în timpul zilei curcubeul format de particulele de apă care sar din cascada Iguazu sunt extrem de spectaculoase, vederea arcului colorat de lumină pe timpul nopții este o experiență exponențial mai spectaculoasă.

Dacă doar contemplarea cascadei nu e suficientă, hotelul oferă mai multe tururi nautice, tereste și aeriene, care acoperă aproape toate unghiurile posibile ale cascadei, inclusiv o călătorie până în partea argentiniană și oportunitatea de a face rafting pe apele învolburate ale râului Iguazu. Rezervari și detalii pe site-ul oficial.

1 comentariu

  • malina miron pe 09 Jul 2011

    Intr-adevar, peisajul e absolut mirific- m-ar interesa cit costa un sejur la hotelul asta- si cind e mai propice o excursie in zona. N-am vazut propuneri la nici o agentie.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului