Călătorii

Cu pluta prin Franța

scris pe 27 Mai 2011 de Constantin Barbu 28042 vizualizări
pluta final

În secolele trecute, canalele navigabile legau interiorul Franței de Marea Mediterană și de Oceanul Atlantic și reprezentau o arteră vitală pentru transportul de mărfuri și de persoane. Azi, trenurile de mare viteză, autostrăzile și avioanele au înlocuit vechile barje lente, dar canalele au renăscut ca o metodă relaxantă de a explora turistic Hexagonul.

O călătorie de la Paris la Marsilia cu TGV-ul durează doar câteva ore, timp în care călătorul trece cu sute de kilometri la oră prin aproape toată Franța. În mod sigur economia de timp este importantă, dar pentru cineva interesat să descopere cu adevărat țara, experiența este similară vizionării unui film pe repede-înainte. “Afloat in France” oferă o alternativă mult mai lentă, dar care promite să răsplătească vizitatorul prin experiențe cu adevărat autentice.

Compania oferă o serie de trasee nautice care pornesc de la Mediterana și ajung până aproape de Paris nu în câteva ore, ci uneori în câteva săptămâni. Vechile canale și râurile amenajate pentru nave ușoare trec prin Burgundia, Franche-Comté, Provence, Valea Rhonului, plus Canal du Midi, și oferă posibilitatea de a explora traseul în tihnă. Opririle (dese) includ castele, podgorii și monumente istorice, care pot fi vizitate pe jos sau cu bicicleta.

Flota include cinci nave, Alouette, Amaryllis, Fleur de Lys, Hirondelle și Napoleon, iar fiecare acoperă un singur segment de traseu. Dotările de la bord oferă tot confortul unei croaziere de cinci stele: cu o capacitate de doar câteva persoane, fiecare dintre ele oferă dormitoare spațioase, terase exterioare care pot fi acoperite și serviciile unei echipe de bucătari specializați în bucătăria regională a fiecărei porțiuni de traseu.

Dintre croazierele disponibile, ținem să menționăm “Grand Cru”, o călătorie de șase zile în Burgundia cu opriri în unele dintre cele mai renumite podgorii ale regiunii. Detalii pe afloatinfrance.com.

8 comentarii

 • alina pe 27 May 2011

  bravo lor! scot bani si din piatra seaca dupa cum se zice pe la noi. Altii au si tot mai fac . Felicitari!

  Reply
 • bdaniel7 pe 27 May 2011

  frumos da’ scump cu draci, 7000 de euro de persoana…

  Reply
  • Spock pe 27 May 2011

   Cauta cu Gogu dupa cuvintele Canal Midi. E un alt canal, poti inchiria o barca cu motor pentru 5-6 persoane pe care il conduci chiar tu. Totul undeva la 2000 euro.

   Reply
 • Adrian pe 27 May 2011

  La 7000 de euro, recomand totusi masina.
  Au taxe mari si de drumuri, poduri si tunele dar nici chiara asa.

  Numai bine! [editat de StyleReport.ro]

  Reply
 • George pe 28 May 2011

  Pentru cine isi permite se merita ! Imi plac pozele, in mod sigur merita toti banii.

  Reply
 • Adi pe 28 May 2011

  da, cam piperat…

  Reply
 • Sorin pe 28 May 2011

  Exista solutii si mai simpatice. Va puteti amuza pe situl http://www.en-bateau.com

  Vacanta placuta !

  Reply
 • Vasile pe 13 Jun 2011

  Dupa cum scrie si in articol, este un vas care are capacitatea de cateva camere, cu bucatari dedicati fiecarei zone care se parcurge. Deci este un serviciu premium, pentru cei care dispun de sume pe masura. Daca asteptarea este de maxim 1000 de euro, se poate lua o croaziera, cu 2000 de oameni la bord :) .

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului