Călătorii

Chiang Mai – în regatul celor un milion de câmpuri de orez

scris pe 02 Aug 2012 de Constantin Barbu 13399 vizualizări
performance_800

În nordul Thailandei, într-o regiune care în urmă cu un mileniu era numită Lanna, sau regatul celor un milion de câmpuri de orez, Chiang Mai este unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia.

Chiang Mai este cel de-al doilea oraș ca mărime din Thailanda, iar istoria sa este una glorioasă: Chiang Mai a fost capitala regatului Lanna, de unde își derivă și numele, care înseamnă “orașul nou”. Până în anii ’20, zona putea fi vizitată doar după un traseu de câteva zile petrecut în spatele unui elefant, din cauza traseului aproape neamenajat.

Odată ajuns, vizitatorul era (și este) uimit: câmpuri verzi de orez înconjoară orașul din toate părțile, iar zidurile groase, înconjurate de canale, apără cele mai importante dintre cele 300 de temple budiste pentru care Chiang Mai este cunoscut.

Situat la întrepătrunderea între culturile țărilor din jur, într-un loc foarte bun pentru schimburi comerciale și culturale, orașul pare o bijuterie într-una dintre depresiunile munților din Nordul Thailandei. De la dansurile tradiționale thailandeze, la mâncarea spectaculoasă, la plimbările pe deasupra junglei, suspendat pe poduri din lemn construite în vârful pădurilor, zona este extrem de ofertantă atât pentru cei în căutare de aventură, cât și pentru cei care își caută echilibrul interior.

Complexul Mandarin Oriental Chiang Mai este situat în afara orașului, în mijlocul unui câmp veșnic verde punctat de vile din lemn de tek în stil tradițional Lanna. Oaspeții sunt înconjurați de un mix organic de natură și arhitectură colonială și locală, adusă la cele mai înalte standarde internaționale de confort.

Fiecare dintre cele 64 de vile are propria terasă, iar complexul oferă un SPA tradițional thailandez care oferă tuturor oaspeților instrucție în tehnici locale de relaxare și tratamente de relaxare și înfrumusețare bazate pe ingrediente locale.

Nu mai puțin de patru restaurante cu specific thailandez și internațional sunt la dispoziția turiștilor, cu experiențe gourmet ce variază de la haute-cuisine frantuzesc la mâncarea picantă a Thailandei și aromele complexe ale preparatelor chinezești.

De la Mandarin Oriental, vizitatorii pot alege să exploreze jungla din munții Doi Inthanon, situați la câteva ore de mers cu mașina, alături de un elefant și de un mahout, un instructor-ghid experimentat.

Detalii complete pe mandarinoriental.com/chiangmai.

3 comentarii

 • mamaika pe 02 Aug 2012

  Superb! Am fost acolo in ’96 pentru o luna, cateva mii de km intr-un Jeep, de-a lungul si latul Thailandei…Oameni directi si fara ascunzisuri, mancare absolut fenomenala la marginea drumului pt. 2-3 USD, camere la 200 USD dar si la 5, daca vrei, Singha beer 2 la dolar, potop…O luna de adus aminte!

  Reply
 • Bradut pe 02 Aug 2012

  Salut, Constantin

  Nu trebuie sa-mi publici comentariul,il pun in primul rand pentru tine, ca sa te fac atent asupra unor mici inexactitati:

  1. Granita cu Myanmar este la 300 de kilometri. Chiang Mai e la fel de aproape de granita cu Myanmar-ul cat este Bucurestiul de aproape de granita cu Serbia.

  3. Faza cu vizitatul Chiang Mai-ului prin jungla deasa e iarasi inexacta. De la Bangkok la Lampang (80 de kilometri sud de Chiang Mai) e o orezarie continua. Camp, camp si iar camp, cultivat cu orez. De la Lampang la Chiang mai e un pic de munte, dupa care iarasi ses.

  4. In nordul Thailandei exista doar paduri de foioase, care nu sunt dese deloc. In niciun caz printre cele mai dese “jungle” din lume.

  5. Zidul de aparare nu apara cele 300 de temple, ci doar pe cele mai vechi care, intr-adevar, se afla in orasul vechi, fortificat. Nu sunt mai mult de 30 la numar. Restul de 270 se afla in orasul nou si in suburbiile acestuia.

  6. Chiang Mai nu se ridica deasupra muntilor. Orasul se afla intr-o depresiune, la o altitudine de 400 de metri deasupra nivelului marii. Cu 200 de metri mai jos decat Brasovul, despre care chiar nu putem spune ca se ridica deasupra muntilor.

  Muntii din jur ating altitudini de peste 1800 de metri.

  7. Doi Inthanon este cel mai inalt varf din Thailanda. De la Chiang Mai faci doua ore cu masina, din care jumatate pe autostrada. Nimeni, absolut nimeni nu merge cu elefantul pina acolo. Nu exista un astfel de tur.

  8. Cat despre intoarcerea pe raul Ping prin river rafting aceasta ar fi oarecum imposibila, pentru ca Doi Inthannon se afla in aval de Chiang Mai. Ar trebui sa se faca rafting contra curentului.

  Nu mai crede si tu tot ce scriu astia pe net. Mandarin Oriental da, e foarte frumos.

  Spor la treaba

  Bradut

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului