Călătorii

Cel mai însorit loc din Elveția – Badrutt’s Palace, St. Moritz

scris pe 31 Oct 2011 de Constantin Barbu 12161 vizualizări
feat badrutt

St. Moritz nu mai are nevoie de nici o prezentare: situat la peste 1800 de metri într-una dintre cele mai frumoase zone din Alpii Elvețieni, orășelul este una dintre destinațiile de top pentru sporturi de iarnă la nivel global. Echivalentul hibernal al rivierei franceze, St. Moritz este cunoscut pentru hotelurile sale excepționale. Dintre acestea, aproape niciunul nu rivalizează cu Badrutts Palace.

Înainte de a deveni un centru internațional al sporturilor de iarnă, St. Moritz era o stațiune de vară frecventată mai ales de lorzi și industriași înstăriți din Marea Britanie, iar micul hotel al lui Johannes Badrutt era deschis doar câteva luni pe an. Fondat în urmă cu 115 ani ca destinație de vacanță pe timp de vară, Badrutt’s Palace împărtășește moștenirea britanică despre care am mai vorbit în trecut. Dezvoltarea pe timp de iarnă a palatului a început chiar în urma unui pariu făcut de fondator cu un grup de oaspeți britanici.

În 1892, Johannes Badrutt a cumpărat palatul Beau Rivage, iar în 1896, hotelul își redeschidera porțile ca destinație de iarnă, după patru ani de restaurare și modificare. De atunci și până în prezent, Badrutt’s Palace a devenit locul preferat al mai multor capete încoronate, a elitei societății europene și locul de realaxare al multor actori din perioada de aur a Hollywood-ului.

Climatul regiunii St. Moritz este asemănat de localnici unei cupe de șampanie: strălucitor. Cu peste 320 de zile de soare pe an, stațiunea elvețiană este una dintre alegerile sigure pentru vacanțe, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. Puține locuri din Alpi oferă o șansă mai mare de a prinde vreme bună în aproape orice moment al anului.

Badrutt’s Palace, situat pe malul lacului St. Moritz, profită din plin de avantajele naturale ale zonei. Pe timp de iarnă, oaspeții pot alege să meargă la ski, sau să joace polo ecvestru pe zăpadă. Cei care doresc mai mult relaxare, pot alege să facă o călătorie în balon, iar cei dornici de aventură pot să urce cu elicopterul hotelului până pe vârful munților din zonă, iar apoi să coboare pe skiuri pe unele dintre cele mai spectaculoase trasee din lume.

Hotelul oferă 157 de camere clasice și deluxe, mobilate în stil clasic elvețian și dotate cu tot ce este de așteptat de la un hotel din categoria de vârf. 38 de apartamente sunt de asemenea disponibile, cu suprafețe generoase și cu deschidere amplă spre peisajul spectaculos al Alpilor.

O piscină exterioară cu apă termală este disponibilă tot timpul anului, iar centrul SPA complet include o selecție vastă de tratamente de întinerire și relaxare.

Cele șase restaurante, cu specific local și internațional, fac din Badrutt’s Palace o destinație excelentă pentru gurmanzi. Merită menționată Chesa Veglia, o vilă-restaurant situată în afara complexului, care oferă oaspeților posibilitatea de a alege un meniu complet personalizat pentru gusturile lor. Barul Renaissance, creat în colaborare cu casa Dunhill, este destinat connaiseur-ilor de whisky și trabucuri, care au acces la o selecție excelentă de băuturi și o ambianță calmă, cu ferestre mari și vedere spre munți.

Mai multe detalii și rezervări pe badruttspalace.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului