Călătorii

Castelul de pe malul lacului de azur – Chateau Lake Louise

scris pe 24 Aug 2011 de Constantin Barbu 22200 vizualizări
louise

Lacul Louise, situat în provincia canadiană Alberta, a rămas ascuns coloniștilor canadieni până foarte târziu, în 1882, când un inginer de cale ferată l-a văzut pentru prima dată în compania unui ghid indian. Astăzi, lacul glaciar și-a păstrat tot farmecul și a câștigat pe unul dintre maluri un castel care pare scos din basme.

Inițial, indienii care locuiau regiunea din vestul Canadei au numit mica suprafață lacurstră “lacul peștilor mici”, dar de îndată ce a fost trecut pe harta modernă a țării a primit numele de Lake Louise, în onoarea celei de-a patra fiice a reginei Victoria. Linia feroviară care lega coasta de est de coasta Pacificului a fost finalizată abia în 1895, iar din acel moment lacul a devenit o atracție importantă pentru turiști și aventurieri.

Primele construcții au apărut la scurt timp de la construcția căii ferate. Președintele Canadian Pacific Railway (Compania Feroviară Canadiană a Pacificului, n.r.) a fost primul care a venit cu ideea unei cabane pe malul lacului, pentru a servi alpiniștilor care voiau să exploreze ghețarii din apropiere. De la o casă mică din bârne de lemn, construcția a evoluat la stadiul actual în doar 21 de ani. În 1911, Chateau Louise era deja un loc cunoscut în rândul călătorilor înstăriți, care alegeau micul lac galciar pentru a-și petrece verile.

După o serie de accidente pe traseele montane din zonă, conducerea hotelului a decis că este necesară aducerea unei echipe de ghizi montani elvețieni, care să îi ajute pe turiști și să îi educe în spiritul muntelui. Elvețienii au rămas până în 1954, iar influența lor se face simțită și în prezent. Până în anii ’70, hotelul a fost deschis doar vara, dar după o renovare completă au fost adăugate și toate facilitățile necesare pentru a putea primi vizitatori tot timpul anului, iar zona a devenit un centru important pentru sporturi de iarnă.

În prezent, hotelul oferă tot confortul standardului de cinci stele și este la fel de relevant ca punct de pornire în explorarea nordului sălbatic precum era și la deschidere. Rezervări și detalii suplimentare pe site-ul oficial.

1 comentariu

  • cititor pe 26 Aug 2011

    O mica eroare in articol: “este la fel de relevant ca punct de pornire în explorarea nordului sălbatic precum era și la deschidere.” Lake Louise nu este deloc relevant in sensul mentionat pentru ca nu se afla in nordul salbatic. Se afla in Parcul National Banff si poate fi considerat salbatic, ca mai toata zona Muntilor Stancosi, dar nu si in nord, ba chiar este in zona sudica a Canadei din punctul de vedere al distantei fata de granita cu SUA. Nordul salbatic se afla in Yukon si Teritoriile de Nordvest (Northwest Territories). Altfel, zona este frumoasa dar foarte salbatica si cu intindere vasta.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului