Călătorii

Călătorie către „lacul poeților“ – Lake District

scris pe 07 Noi 2012 de Dragoș Aliciu 14065 vizualizări
Calatorii - Lake district

Considerată unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din Anglia, „zona lacurilor“ abundă în peisaje fantastice cu dealuri, păduri, munți, văi și, evident, o rețea de 16 ape stătătoare care îi conferă farmecul proverbial. E unul dintre locurile perfecte pentru petrecut toamna și ideal pentru o vacanță în liniște.

Districtul lacurilor se întinde pe o suprafață vastă, de peste 2.000 de kilometri pătrați, în nord-vestul Angliei. Nu o singură dată a fost numit cea mai frumoasă zonă naturală a Albionului, o descriere devenită chiar mai cunoscută odată cu grupul de poeți britanici romantici care s-au refugiat între văile din Cumbria.

Curentul „poeților lacului“ (lake poets) a fost pornit printre alții de Dorothy și William Wordsworth, frate și soră, care se retrageau în Districtul Lacurilor în satul Grasmere pentru a scrie. Jurnalul zilnic al lui Dorothy e considerat și acum una dintre cele mai precise și valoroase descrieri ale regiunii în secolul al XIX-lea. La rândul său, William, care a locuit în Grasmere mai mult de 14 ani, spunea despre sat că este „cel mai frumos loc în care poate trăi un om“, considerând întreaga zonă a lacurilor unică: „nicăieri în lume, într-un spațiu atât de mic, nu mai există o asemenea aglomerare de sublim și frumusețe“.

Cu cele 16 lacuri, împrejmuit de vârfuri muntoase, Lake District e acum, ca și pe vremea „poeților lacului“, un loc perfect de retragere. Primăvara și vara sunt cele mai bune perioade pentru vizitare, dar cum valurile de turiști tind să aglomereze prea mult zona, toamna rămâne singurul anotimp cu adevărat potrivit unei vacanțe liniștite.

Lake District primește anual aproape 12 milioane de turiști, iar oferta de cazare se extinde de la mici hanuri la hoteluri de 5 stele, trecând prin toate categoriile de preț. Aproape fără excepție, hotelurile din Cumbria sunt clădiri vechi, construite după stilul și rigorile arhitecturale ale secolului al XVII-lea cu servicii și o prezentare care întrețin farmecul rural al zonei.

The Samling este exemplul cel mai bun de loc de cazare premium, finalist în clasamentul mondial Boutique Hotel Award pentru meniul gourmet oferit de restaurantul propriu și apreciat pentru plasamentul excelent, aproape de malul lacului Windmere. La fel ca el, Swan Hotel & Spa sau complexul Hipping Hall se află în apropierea aceluiași lac, respectiv lângă Parcul Național Yorkshire Dales.

Activități

Lake District oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Windmere este îndeajuns de mare încât să găzduiască plimbări cu pachebotul. Parcul Grizedale pune la dispoziția turiștilor trasee de hiking și aventuri personalizate pentru grupuri. Un alt obiectiv important în Cumbria este castelul Muncaster, despre care se spune că este bântuit și a câștigat titlul de cea mai importantă atracție a zonei în 2011. Pentru amatorii de expediții în natură, cele 13 vârfuri montane oferă aventuri pe măsură, la fel și pădurile care fac parte din Lake District National Park. Site-urile de prezentare ale parcului național și ofertei turistice a zonei sunt foarte bine puse la punct așa că vă puteți informa printr-o vizită pe Lake District sau GoLakes.

1 comentariu

  • Delia pe 05 Oct 2013

    Buna seara! Am nevoie de ajutor, pe care nu ezit sa vi-l cer dumneavoastra,domnului Dragos, autorul acestui frumos articol. Imi trebuie un interviu cu o persoana care a fost la Lake District. Sugestii, va rog?

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului