Călătorii

Baletul picăturilor de ploaie

scris pe 17 Iul 2012 de Dragoș Aliciu 18890 vizualizări
Calatorii - Kinetic Rain

Cea mai mare sculptură în mișcare din lume nu se află între pereții unei galerii de artă și nici între operele deținute de un colecționar extravagant. „Kinetic rain“ a fost expusă în aeroportul Changi din Singapore și este atât de spectaculoasă încât riscă să-i facă pe călători să întârzie la cursă.

Kinetic Rain (Ploaia cinetică într-o traducere aproximativă) este o instalație compusă din 1216 picături de bronz fiecare, atașată de câte un scripete motorizat. Sculptura a fost montată în Terminalul 1 din cadrul aeroportului internațional Changi din Singapore, renovat recent.

Cu ajutorul unui program software conceput special, picăturile de ploaie se ridică și coboară luând diverse forme tridimensionale. Mișcările pe verticală ale globulelor se pot așeza în conturul unui avion, se unduiesc asemeni valurilor unui ocean sau crează spirale spectaculoase.

„Kinetic Rain“ a fost proiectată de către o echipă care s-a mai ocupat și de alte proiecte impresionante. Benjamin Maus este creatorul unui aparat care transformă cuvinte în desene, iar artista Jussi Angesleva pare să fi anticipat ideea cu mult înaintea inaugurării de la Singapore prin proiecte statice foarte asemănătoare.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului