Călătorii

Albastru de Corsica – Hotel Casa del Mar

scris pe 26 Iul 2011 de Constantin Barbu 21426 vizualizări
casa del mar

În sudul insulei Corsica, între palmierii verzi și albastrul intens al Mării Ligurice, Casa del Mar se ridică deasupra golfulului Porto Vecchio ca un templu modern într-o lume veche. Clădirea, cu linii simple și încrezătoare, nu domină orizontul, ci se integrează discret în peisajul din care face parte.

Casa del Mar este proiectată de arhitectul francez Jean François Bodin într-un stil care să profite cât mai mult de poziționarea spectaculoasă: la exterior, lemnul și piatra de râu domină peisajul, iar apa și arborii ocupă primul plan. Proiectat pentru a fi la cele mai înalte standarde ale confortului, dar într-un mod cât mai discret, hotelul oferă 34 de camere, toate orientate spre mare, iar călătorii primesc garanția că primul lucru pe care îl vor vedea în fiecare dimineață este luciul albastru al Mediteranei.

Hotelul oferă propria plajă privată, un teren de golf, plus o piscină cu o temperatură constantă de 26 de grade celsius și o lungime de 25 de metri. Activitățile care stau la dispoziția oaspeților pornesc de la plimbări nautice cu nava proprie a Casa del Mar, yachtul Itama, cu o lungime de 14 metri și o capacitate de zece persoane, și continuă cu lecții de echitație, scufundări sau chiar plimbări cu elicopterul, pentru cei care vor să vadă Corsica de la înălțime.

Designul interior, realizat de Jean Mus, este complementar liniilor și materialelor folosite pentru exterior: lemnul și piatra cu nuanțe de fildeș și caramel sunt punctate cu elemente spectaculoase de decor, cum ar fi șezlogurile inspirate de Le Corbusier, iar liniile drepte contrastează cu forme organice, curbate, pentru un efect spectaculos. Dotările sunt cele standard pentru această clasă de hoteluri.

Restaurantul de la Casa del Mar, condus de chef-ul Davide Bisetto, a fost distins cu o stea Michelin pentru calitatea deosebită a gastronomiei, a servirii și a ambianței, și oferă o paletă largă de bucate mediteraneene, plus o secțiune de meniu specializată pe grill. Mai multe detalii pe casadelmar.fr.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului