Călătorii

Alb-negru de Monterrey – Hotel Habita MTY

scris pe 27 Iul 2011 de Constantin Barbu 9059 vizualizări
monte 2

Situat în nord-vestul Mexicului, la poalele munților Sierra Madre, Monterrey este al doilea oraș ca mărime al țării și unul dintre cele mai importante centre de afaceri ale Americii Latine. Într-un oraș de clădiri înalte, moderne, cu linii dinamice și îndrăznețe, hotelul Habita MTY se potrivește perfect în peisaj.

Situat în cea mai bună zonă a orașului, cu o perspectivă splendidă a zgârâie-norilor din districtul de afaceri, dar și asupra munților acoperiție de nori, hotelul deschis în urmă cu trei ani de lanțul mexican Habita este remarcabil mai ales prin designul interior spectaculos. Proiectate de parizianul Joseph Dirand, interioarele clăridii sunt aproape integral compuse din două culori: alb și negru.

De la corpurile de iluminat și până la pereți și mobilier, totul se încadrează în contrastul simplu și evident dintre cele două extreme. Detaliile, în schimb, aduc viață unui peisaj care altfel ar putea părea steril: la intrarea în hotel, un întreg perete este decorat cu mici oglinzi indiene, iluminarea restaurantului poate fi făcută și cu lumânări, care încălzesc atmosfera, iar piscina de pe acoperiș este colorată într-un azur intens.

Cu doar 39 de camere și apartamente, Habita MTY nu este un hotel mare. Poate tocmai din acest motiv accentul este pus mai mult pe personalitatea sa și pe atmosfera pe care o oferă clienților. Terasa de la ultimul etaj, cu vederi ample în toate direcțiile, restaurantul condus de un bucătar specializat într-un stil ce fuzionează bucătăria locală cu cea internațională sau barul deschis lângă piscină sunt disponibile tuturor oaspeților care aleg orașul ca destinație de vacanță.

Pentru cei veniți cu afaceri, hotelul oferă un centru de conferințe și toate dotările necesare unei întâlniri de business. Prețurile pornesc de la 125$ pe noapte pentru o cameră simplă și pot ajunge până la 413$/noapte pentru apartamentul prezidențial, iar rezervările pot fi făcute direct pe hotelhabitamty.com.

1 comentariu

  • constantin florin pe 27 Jul 2011

    Dupa cum vad,reportajul este incadrat la rubrica calatorii.In aceasta idee trebuie sa mentionez ca in ultimele luni de zile,orasul este scena unor violente extreme cauzate de cartelurile de droguri din regiune(CDG,ZETA).Si toate acestea se intampla…..zilnic.Asadar va doresc,celor care indraznesc,o calatorie cat mai sigura.Si un somn placut in aceasta locatie.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului