Călătorii

Aerium – “insula” tropicală din landul Brandenburg

scris pe 09 Sep 2011 de Constantin Barbu 32663 vizualizări
insula DE

În apropiere de Berlin și Dresda, într-una dintre cele mai mari clădiri de pe planetă, o companie malaeziană a construit un paradis tropical aparent incredibil de imaginat în nordul Germaniei. Cea mai mare pădure tropicală găzduită în interior, cu o suprafață totală de 10 000 de metri pătrați, și un aqua-park de mari dimensiuni și-au găsit locul sub cupola de 107 metri înălțime a unei foste fabrici aeronautice.

Clădirea care găzduiește parcul tematic Tropical Islands, numită Aerium, este a patra din lume ca mărime, dacă judecăm după volumul de 5,2 milioane de metri cubi. Cu o lungime de 360 de metri și o lățime de 210 metri, clădirea are o suprafață de 66 000 de metri pătrați și a fost inițial construită cu scopul de a găzdui o fabrică de dirijabile. Peste 14 000 de tone de oțel au fost folosite pentru construcție, iar acoperișul nu este susținut de piloni, fiind cel mai mare de acest tip din întreaga lume. Pentru a avea un reper al dimensiunilor enorme ale acestei construcții, este suficient să spunem că în fotografia de mai jos cele trei puncte din partea stanga sunt trei vizitatori.

Compania producătoare de dirijabile nu a reușit să-și pună în aplicare planurile de a construi o nouă generație de dirijabile, iar hangarul construit la sfârșitul anilo ’90 a fost vândut unui grup de investitori asiatici, care l-au transformat în actualul parc de distracții. Instalațiile de climatizare garantează o temperatură constantă de 26 de grade, iar partea sudică a acoperișului a fost făcută transparentă, pentru a asigura cât mai multă iluminare naturală în interior.

Parcul de distracții din interior oferă un total de 6000 de metri pătrați acoperiți de apă (10% din suprafața totală a clădirii), împărțiți între o “mare tropicală” și o “lagună balineză”. Un hectar de pădure tropicală, cu peste 50 000 de plante și poteci cu o lungime totală de un kilometru, un centru SPA și un “sat tropical” completează lista atracțiilor din domul german.

Centrul de distracție Tropical Islands este deschis tot timpul anului, iar mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial.

4 comentarii

 • Darie pe 09 Sep 2011

  Am fost acolo in 2006.
  E superb,au si mare interioara si 2 lagune si tobogane cu apa. Loc de joaca pentru copii, sala de spectacole,
  multe restaurante tematice,sat de vacanta cu corturi si nisip, jacuzzi, masaj tailandez, cabine de bronzat.
  Bazinele sunt cu jeturi de masaj.
  Au si magazin de obiecte de plaja si suveniruri.
  Temperatura si umiditatea sunt constante si iarna si vara.
  Biletul e valabil 24 ore indiferent de ora la care intri.
  Merita sa te duci acolo.

  Reply
 • cornel pe 09 Sep 2011

  Oare cate se puteau realiza, din unele ,,obiective,, industriale, din perioada de pana in 1989, care au fost vandute pe preturi modice, si apoi ca fier vechi si/sau ptr. speculati imobiliare. De mai multi ani se vorbeste ca nu exzista crese/scoli, si din cauza ca statul sau autoritatile locale nu mai au suprafete de teren in propietate.

  Reply
 • Karin pe 11 Sep 2011

  Foarte dragut, dar pe ce harta a Germaniei a vazut autorul ca orasele Berlin si Dresda sunt in nordul tarii? Cu fosta RDG, adica Germania de Est, cum ramane…? Daca nu stiti geografie, macar cautati in Google – sfatul meu!

  Reply
  • Dragos Aliciu pe 11 Sep 2011

   Dacă tragem o linie mediană de-a latul Germaniei, sunt sigur că veți considera Berlinul și Dresda în partea de nord a țării. Aerium este mai aproape de Berlin, deci în mod clar în partea de nord. Ideea era de a scoate în evidență o destinație tropicală plasată într-un climat temperat.

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului