Călătorii

Golful Dragonilor – Ha Long, Vietnam

scris pe 22 Apr 2011 de Constantin Barbu 16717 vizualizări
halong

Legenda spune că, în vremurile din vechime, regele Vietnamului a cerut ajutorul zeilor pentru a câștiga o bătălie cu o armată invadatoare chineză. Zeii, văzând suferința oamenilor, au trimis o familie de dragoni, care au lăsat în urmă munți de jad și de pietre prețioase. Locul în care dragonii se spune că au coborât din ceruri se numește Ha Long și este unul dintre cele mai frumoase din întreaga Asie.

Situat în partea de nord-est a Vietnamului, aproape de granița cu China, golful Ha Long este remarcabil prin cele peste 3000 de insule monolitice de calcar și prin zecile de peșteri submarine accesibile foarte ușor. Înscris pe lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO din anul 1994, golful Ha Long este cunoscut europenilor încă din secolul al XIX-lea, când coloniștii francezi au descoperit zona pentru prima dată. Cea mai mare peșteră din zonă a primit și un nume pe măsura frumuseții ei din partea exploratorilor francezi: La Grotte des Merveilles (Peștera minunilor).

Majoritatea insulelor au forma unor coloane care se ridică abrupt din mare, cu înălțimi de 50-100 de metri, iar unele dintre ele au interiorul gol și exteriorul acoperit cu vegetație deasă. Cel mai spectaculos mod de a vizita golful este o croazieră cu unul dintre vasele tradiționale operat de companii precum Bhaya Cruises, Indochina Sails sau Jasmin Cruise. Călătoria durează trei-patru zile și permite explorarea detaliată a golfului, în condiții de cinci stele.

3 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului